Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT DİDİN

Beşiktaş 40 bin taraftarıyla

Basketbol adına, derbi adına, finalist olmak adına, Euroleague'e direkt katılma aşkına Galatasaray'dan ve Oktay'dan bir değişiklik bekliyorduk. Farklı bir hücum düzeni belki... Bence Oktay pek ortak olamadıkları son iki maçın analizini ve ve çözümünü doğru getirdi sahaya dün gece. Önce Lucas, Göksenin ve Dedovic'ten ikisi hatta üçünü sahada tutarak fiziksel olarak eşitlemek istedi oyunu. Ayrıca bütün sezon onları taşıyan pick and roll, daha önceki iki maçta tutmayınca hücum önceliğini çabuk geçişler üzerine kurdu. Potaya yüzü dönük bire bir gidebilen Dedovic ve yıpratıcı driplingleri ile Lucas da oyunun başaktörleri oldular. Son 4 dakikaya kadar bu düzende oyunu götürdükleri maçın son yarım çeyreğini hem şanssız oynadılar hem de verimsiz. Doğru basketbollarına en büyük engel yine en büyük handikapları olan serbet atışlar (16'da 8) ve üçlük yüzdesiydi (24'te 5). Birçoğumuz bu kadar güzel giden maçta Zafer Yılmaz'ın teknik faulünü konuşacağız. Keşke hiç kimsenin birşey söylemeyeceği o düdüğü üflemesiydi. Kurallara göre hareket teknik faul mü? Cevabı evet. Peki en iyi hakem kim? Onun cevabı da maçın en kritik dakikasında o hareketi görmeyerek sonuca direkt etki etmeyen hakem.
Bu güzel seriyi gerçek güzellikleri ile bitirelim. Deron Willams ile sıradan bir oyuncu gibi ve o gittikten sonra takımın lideri ötesinde davranacak üst düzey oyuncu karakteri ile Hawkins'i en başa koyarız. Arroyo, F.Bahçe maçında Akatlar'daki son üçlüğü ile kader tayin etmeye başladığı play-offlar'da üstüne koyarak büyüdü de büyüdü. Serhat basketbolunun zirvesine çıktı, Mehmet'i de da aldı çekti yanına. Zoran istenileni eksiksiz verirken, Ataman'ın savaşçılığına büyük katkı yaptığı Dudley ona teşekkürü en güzel günlerde verdi. G.Saray finale yükselemese de kumaşı ve saha görüşü üst düzey olan Dedovic'i kazandı, Cevher ve Göksenin ise önümüzdeki sezonun güvenini verdi.
Son satırlar ise Beşiktaş taraftarına. İki günde 40 bin kişi ile tartışmasız play-offların en etkin seyirci profilini oluşturdular.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA