Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DİLEK GÜNGÖR

Ziraat Turkcell’de topa girer mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Uluslararası Yatırımcılarla Yüksek Düzeyli Ekonomi Toplantısı'ndaki, "Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nı (TİB) kapatacağız" sözleri bana göre FETÖ operasyonlarındaki en sorunlu alana işaret ediyor. Neden böyle diyorum... Hatırlayın, 2009'dan bu yana TİB'e yerleşmiş paralel çetenin yasadışı dinleme ve casusluk girişimlerini konuşuyoruz. Kuruma yerleşmiş FETÖ'cülerin burayı adeta "dinleme üssü" haline getirdiği biliniyor. Gölbaşı'ndaki binada 'uçsuz bucaksız kablo ağı'nın sırrı dahi henüz çözülemedi. FETÖ mensuplarının büyük bölümü yeni yönetimle temizlendi. Server'lara el konuldu. Ama 15 Temmuz'da örgütün kanlı darbe teşebbüsünü düşünecek olursak, 'iletişim' gibi son derece kritik bir konuda halen neye tevessül edebileceklerini bilemiyoruz. Bu gelişme en çok GSM operatörlerini ilgilendiriyor aslında...
Malum, TİB kurulmadan önce yasal dinleme faaliyetleri 4422 Sayılı Yasa'ya göre yapılıyordu. MİT, Emniyet ve Jandarma İstihbarat aldıkları mahkeme kararlarını GSM operatörlerine iletiyordu. TİB kurulduktan sonra dinleme kararları artık operatörlere gönderilmemeye başlandı. Yasal statüyle önüne geleni yasadışı dinledi. TİB kapatıldıktan sonra muhtemelen yine eski sisteme dönülecektir.
Bu yaşadıklarımız iletişimde devletin hakimiyetini kaybetmemesi gerektiğini gösteriyor aslında...
Buradan konuyu Turkcell'e getireceğim. Önceki gün Londra'daki tahkim mahkemesi, Çukurova'nın 60 gün içinde elindeki Turkcell hisselerini satması ya da Alfa'nın çatı şirketi Letterone'ın elindekileri alması gerektiğine hükmetti.Karara göre; Çukurova'nın 60 gün içinde Letterone'a ait Turkcell'deki yüzde 13.22 payı 2.7 milyar dolara satın alması veya Çukurova'nın kendi elindeki yüzde 13.76 Turkcell hissesini Letterone'a 2.8 milyar dolara satması gerekiyor.
Satın alma operasyonunu kim yaparsa Turkcell'de söz sahibi olacak.
Şirkette rehinli hisseler nedeniyle dolaylı ortak olan Ziraat Bankası'nın tavrı merak ediliyor.
Yeniden böyle bir anlaşma olabilir mi?
Bakarsınız, yasadışı dinlemeler- TİB'in kapatılması ve GSM sektörünün önemi bağlamında konu masaya yatırılır.
Duyumlarım da o yönde...
Çukurova ile Ziraat bunu enine boyuna tartışacağa benziyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA