Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DİLEK GÜNGÖR

İnşaatçı konsoloslar

Malum, 15 Temmuz'daki Fetullahçı Terör Örgütü'nün hain darbe girişiminin ardından kamu da özel sektör de seferberlik ilan etmiş durumda…
Herkes gücünün yettiği ölçüde yurtdışın- da Türkiye'nin algısını yükseltmeye çalışıyor. Kimi mektup yolluyor, kimi ortaklarına yaşananları anlatıyor, kimi de kapı kapı dolaşıyor.
İki gündür Dubai'deyim. Cityscape Fuarı'na katılan Türk müteahhitlerin de birer 'fahri konsolos' gibi çalıştığına şahit oldum.
Niye böyle diyorum, anlatayım.
Mesela, Kuzu Grup'un Yönetim Kurulu Başkanı Özen Kuzu, 20'ye yakın Arap gazeteciye röportaj verdi. Arap yatırımcılarla buluştu. Yabancıların gözünden nasıl göründüğümüzü sordum? Özen Bey, "15 Temmuz'da yaşadığımız normal değildi. Kafamıza bir meteor düşmediği kaldı. Onlar da FETÖ'yü ve Güneydoğu'da yaşananları merak ediyorlar" dedi.
"Siz ne anlattınız?" deyince de şu yanıtı verdi: "Görüştüğüm birçok kişi Fetullah Gülen'i ABD'nin yönlendirdiğini söylüyor. 'Güneydoğu'da savaş mı var' diye sorana da 'Savaş olsa biz buraya gelip fuara katılabilir miydik?' cevabını veriyorum. 'Haklısınız' diyorlar."
Peki ya satış…
Gördüğüm kadarıyla bu yıl fuar Kurban Bayramı ve Hac dönemine geldiği için 2015'e göre daha sönüktü. Zaten fuara katılan Türk yatırımcıların da satış gibi bir derdi yoktu.
Özen Bey bu durumu "Türkiye varsa biz varız. Bu yıl ev satmasak da olur" diyerek gayet güzel özetledi.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA