Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DİLEK GÜNGÖR

Rekortmen enerjik mi?

Her yıl vergi rekortmenleri açıklanır. Bir bölümü yıldızla dolu olur. Yıldızlar isminin açıklanmasını istemeyenleri temsil eder.
Geçmişte olduğu gibi 2016'da da listede bu şekilde olan bir sürü kişi ve kurum var. Gördüğüm kadarıyla, bu kez gizemli rekortmenlerin sayısı da bir hayli artmış.
Kurumlar Vergisi rekortmenlerinden 27'si, Gelir Vergisi rekortmenlerinden ise 53'ü bilgilerinin açıklanmasını istememiş. Mahremiyet gerekçesiyle haklı olabilirler.
Ama tabi bir gazeteci olarak da insan merak etmeden duramıyor.
Listeyi görünce bu işlerin piri eski bir bürokratla konuştum. İlginç bazı ipuçları verdi. Misal, Gelir Vergisi listesinin ilk 10'unda ismini gizleyen 4 kişi kim olabilir?
Son dönemde gelirlerine göre listede göremediğim iki isim var. Bunlardan biri Hüsnü Özyeğin diğeri de Murat Ülker... Gelir Vergisi rekortmenleri arasında neden isimleri yok? Acaba beşinci sıradaki kişi onlardan biri mi? Ya da 6, 7,8? İsimlerinin açıklanmasını istemiyorlar mı?
Gelelim Kurumlar Vergisi listesine...
Dün gün boyunca herkes bankaları tahttan indiren gizemli rekortmeni bulmaya çalıştı. Benim duyumlarıma göre, bu şirket enerji alanında faaliyet gösteriyor. Detaylarına girmeyeceğim.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA