Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Galatasaray bu kez 1 puana sevinemez

Kadıköy'den alınan 1 puan, hem sıkıntılı giden takımın düzlüğe çıkması, hem de 10 yıllık serinin bitmesi adına sevindiriciydi. Ama Galatasaray bu kez "Trabzon'da 1 puan iyidir" diyemez...

Trabzon, Manisa, Kayseri, Beşiktaş... Galatasaray'ın önünde 4 zorlu maç var. Yarışta kalabilmek için Galatasaray, bu maçlardan nasıl sonuçlarla ayrılmalı?
Aslında ben bir özet yapayım. İlk yarı sonuna kadar 7 maç var. Bu 7 maça sıfır puanla başlarsak, tahminim 7 haftanın lideri Fenerbahçe olur. Bu ilk yarıyı lider bitirme anlamına gelmiyor. Çünkü önünde puan farkıyla önde olan takımlar var. Galatasaray, önünde olan takımlarla oynadığı için kredisi sıfırın altında. Yani 7 maçta 18 ile 21 puan arasında alması lazım. Kaybedeceği bir maç, önündeki takımlardan birine olmamalı. Bu Beşiktaş için de geçerli. Bursaspor, Trabzonspor ve Kayserispor'un 4'er puan kaybetme lüksleri var Üç Büyükler'e göre. Aynı şeyleri diğer üç kulüp için söylemek mümkün değil.
Fenerbahçe bareberliği, teknik direktörlük değişimi ve 10 yıldır kaybeden bir takım için sevindiriciydi. O puanın anlamının Antalya maçıyla ortaya çıktığını gördük. Ama yine yetmiyor, kredisi yok çünkü. Mesela "Trabzon'da 1 puan iyidir" diyemez Galatasaray. 2 puan kayıptır. Bu yüzden oynadığı son iki maça göre biraz daha risk alması lazım.
Risk ne demek? Sakat oyuncuların düzeldiyse onlarla oynamak demek... Sadece Pino ve biraz Misimovic'le hücum yapabilen bir takım Galatasaray. Son iki lig maçında (Fenerbahçe ve Antalyaspor) önde oynayan üç oyuncusu Pino, Misimovic, Kadıköy'de sağda oynayan Elano ve Ali Sami Yen'de sağda oynayan Sabri'nin, ligde toplam attıkları gol sayısı 1... O da son maçta Pino'nun ayağından geldi. Aslında şu andaki mevcut hücum oyuncularının 10 maçtaki 1 gollük performansı, düşündürücü olduğu kadar, tribünde oturanların dönmesi gerektiğinin de göstergesi.

KISA SÜRELİ KÖTÜ FUTBOL SORUN DEĞİL
Trabzonspor, Şenol Güneş yönetiminde ilk kez 4'te 4 yaptı ama Konya'daki son maçta oyun olarak geriye gittiği görüldü. Mücadele gücü artan Galatasaray karşısındaki şanslarını nasıl buluyorsunuz? Trabzonspor taraftarına sorsanız veya Trabzon teknik direktörü ben olsam, "Konya'ya hiç gitmeyin, 2-1 kazanın. 3 puanı da verdik" deseniz, hiç uğramazdım. Yani kötü futbol falan hikaye. Bu kötü futbol, uzun sürecekse veya uzun süredir geliyorsa, tehlikeli. Kaldı ki daha 7 gün önce, Gençlerbirliği maçının ikinci yarısında muhteşem bir futbol oynadı Trabzonspor. Çok uzun süreli kötü oyunlar şampiyonluk getirmez.
Hani derler ya, kötü oynarken de kazanmak güzel. O da hikayedir. Kötü oynarken de yaptıkları mutlaka bir doğru ve iyi vardır. Önceki gün mesela rakibini 1 golde tutmuştur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA