Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Bu sonuç bugünün eseri değil!

Daha sezon başlamadan "Galatasaray'da atan ve tutan yok" dedik. Tablo belliydi. Teknik adam değişikliği de çare olmadı. Kimse Ayhan'ı, Cana'yı yuhalamasın. Oyuncular bu zaten. Kapasiteleri belli.
Bugün artık ihale Rijkaard'dan kalktı.
Yanlış transfer politikalarında etkisi, katkısı olabilir; vardır da. Ama artık son 4 maçta Hagi var. Galatasaray takımı, Kadıköy'e, Trabzon'a gittiğinde başında bir teknik adam olmasa da savaşır. O maçların havası ayrıdır. Teknik adamın analizini, eleştirisini diğer maçlarda yapacağız.
Trabzonspor maçından bir hafta önce Ali Sami Yen'de Antalyaspor'u konuk ettiler. O gün takımı 2-1 öndeyken Hagi 4-3-3'ten, 4-2-3-1'e döndü. Misimoviç'i sol açıktan Pino'nun gerisine üçlünün ortasına çekti. Aynı Hagi, Manisaspor karşısında 1-0 gerideyken de aynı değişikliği yaptı. Antalyaspor önünde 2-1'i korumak için yaptığın hamleyi, Manisaspor karşısında gerideyken skoru çevirmek için yapıyorsun. Sana göre, bana göre 4-2-3-1 daha doğrudur veya yanlıştır. Bu tartışılabilir. Ama skoru korumak için de, skoru çevirmek için de aynı hamleyi yapıyorsan bunu açıklamak zordur. Ya biri doğrudur, ya diğeri. İkisi birden doğru olabilir mi?
Galatasaray takımının kadrosu sınırlı. Eldekilerin kaliteleri de öyle. Baros ve Arda hala yok. Elano iyi oyuncu, ama ancak bir-iki haftadır toparlamaya çalışıyor. Kalede de maç kurtaran bir kaleci yok. Oyun içerisinde kurtaracak Arda yok. O zaman bu son kaçınılmaz.

MANİSA RAHATTI
Galatasaray'ın sıkıntısı bugünün eseri değil. Birikerek geldi bugünlere. Geçen sezon Kadıköy'de 3-1 kaybettikleri Fenerbahçe maçından beri toplam 36 lig maçı oynadılar. 24'ü geçen sezon. 72 puanın sadece 42'sini aldılar. bu sezon da 12 maçta 16 puanı var. Averajı eksi üç. Toplam 36 maç. 108 puanın 58'ini almış, 50'sini kaybetmiş. Taraftar da ikilemde; kafaları karışık. Rijkaard'ın önce lehinde bağırdılar, sonra istifa istediler. Bugün yönetime dönüyorlar.
Manisaspor, hafta içinde kupadaki Konya Şeker maçı dahil, en rahat maçını oynamıştır bu sezonki. Hikmet Karaman'ın planı belliydi. Aynen işledi. Önce 1-0'ı buldu. Aynı Beşiktaş maçındaki değişikliği yaptı. Makukula'yı çıkardı, hızlı oyuncuyu soktu. İkinci golü buldu ve üç puanı hak etti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA