Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Galatasaray adresi yanlış yerde arıyor

Kewell, Elano, Baros gibi oyunculara, birilerinin Galatasaray'da oynadıklarını öğretmesi lazım. Buldular Ayhan'ı, Servet'i, Sabri'yi... Onların üzerinden besleniyorlar. Adres yanlış yerde aranıyor

Hagi, vatandaşı Lucescu'yu hatırlatan bir oyun sistemiyle döndü Galatasaray'a... Ancak ortaya çıkan tablo ve sonuçlar ışık vermiyor. Futbolun patronu Hagi ile Galatasaray'ın patronu Polat, el ele verip bu karanlıktan çıkabilir mi?
Önce Lucescu-Hagi benzetmesini kabullenmiyorum. Şehir efsanesi laflar olur böyle acayip acayip... Bu da bu laflardan bir tanesi... Dönüp arşive bakalım, "Beşiktaş 100. yılında kaç puan almış?"... Benim hatırladığım kadarıyla 85... Galatasaray'ın şampiyonluğunda 70 küsürlerde (78) puan aldı. Hagili Galatasaray'ı, Lucesculu Galatasaray'a benzetmek, haksızlık olur. Tabii Lucescu'nun bütün kadrosu, hem Beşiktaş'ta hem Galatasaray'da Hagi'den daha iyiydi. Daha fazla puan alması doğaldır. Ama Hagi ile Lucesculu Galatasaray ve Beşiktaş'ı değerlendirmek saçma bir benzetme olur.

HAGI'YE GÜNLÜK BAKILMAMALI
Hagili Galatasaray, 4 lig maçında 4 puan aldı. 2 gol atıp 5 gol yedi. Yani istatistik olarak da başarısız. Tabii 4 maça göre değerlendirmek Hagi'ye de haksızlık olur. Burada Galatasaray Başkanı ve yönetimine çok büyük görev düşüyor. Öncelikle Hagi'yle uzun vadeli çalışılmalı. Günlük sonuçlardan dolayı Hagi'nin geleceğiyle ilgili eksi anlamda tasarruflar düşünülmemeli.
Galatasaray'ın kadrosu son 3 yıldır her gün kötüye gidiyor. Daha da tehlikelisi, profesyonel anlayış da kayboldu. Kewell, Baros, Elano, giden Keita, hatta arada gelen Santos ve Jo gibi oyuncuların gayriciddi tutumları, Galatasaray'daki en büyük problem. Çiftlik gibi görüyorlar maalesef. İhale de kalbiyle, maksimumunu vermek isteyen oyunculara kalıyor. Zaten büyük takımda uzun süre oynayan oyuncular, ilk hedef haline gelirler.
Galatasaray'ın orta sahasında ofansif oyuncu olarak tek oyuncu Elano. Ondan da faydalanamadı Galatasaray. Barış, Cana, Ayhan, Mustafa Sarp gibi isimler, maksimumunu vermeye çalışıyorlar. Benim ölçülerimde Türkiyenin en iyi yerli stoperi Servet. Bir iki şahsi hata yaptığında da ihale ona kalıyor. Oyun içerisinde yaptığı pozitif işler de artık gözükmemeye başladı.

YÖNETİMİN HAMLE ZAMANI
Yönetimin son 3 yıllık tabloya bakıp, birçok yanlışı görüp (herkesin bildiği yanlışlar), hamle yapması lazım. Örneğin transfer planlaması yaparken, Baros'un alternatifinin düşünülmemesi, (hatta forvetin tamamının diyebiliriz), Ufuk, Aykut gibi yetenekli kalecileri olmasına rağmen onların daha önünde bir yabancı kaleci alınmaması gibi... Bu kaliteyle ilgili bir olay. Ama asıl sorun şu: Oyunculara Galatasaray gibi büyük bir kulüpte oynadıklarını birilerinin öğretmesi lazım. Bu oyuncular Kewell, Baros, Elano gibi, giden Santos ve Jo gibi oyuncular. Galatasaray'ın en önemli yıldızları diyebileceğimiz oyuncular. Adres yanlış yerde aranıyor. Buldular, Ayhan'ı, Servet'i, Sabri'yi, onların üzerinden besleniyorlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA