Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

70 puan yetebilir

2005-06 sezonundan beri, 80'lerin üzerinde şampiyon olan takım yok. Bu yıl 70 puanın bile şampiyonluk için yetebileceğini, hatta finişin 70'in altında olabileceğini düşünüyorum

En son 2005-06 yılıydı sanırım... Devreyi 45 ve 41 puanla kapatan iki takım vardı ligde. 45 puanla kapatan takım Fenerbahçe. 41'le kapatan Galatasaray'dı. Ve o yıl 83 puanla Galatasaray şampiyon oldu. Fenerbahçe'ye 81 yetmedi. Hatırladığım kadarıyla o gün bugün 80'lerin üzerinde puanlar yok. Bu yıl da 70 bile yetebilir. Hatta 70'in altında da olabilir. Bu yıllarda Sivas'ın, daha sonra Bursa'nın bu yıl da Trabzon'un devreye girmesi Anadolu takımlarının, özellikle teknik direktörlerinin gelişim kaydetmesi, tabii ki yayıncı kuruluşun ve futbol federasyonunun kulüplere verdiği maddi imkanlar, Anadolu'da çıkış sağladı.
Fenerbahçe bu yıl Aykut Hoca'yla başladı. Oyun sistemi aynı. Oyuncular değişti. Yobo, Dia, Niang, Stoch, Caner hatta kullandığı Gökay... Amaç topun ve oyuncuların bireysel hızını artırmaktı. Bunu hızlı oyuncularla artırmak istedi. Bu geçiş dönemi sebebiyle, önceki gün Aykut Hoca'nın "Yüzde 100 Futbol" programında söylediği gibi Fenerbahçe hedefinin 5-6 puan gerisinde bitirdi devreyi. Bunun sebepleri içerisinde, oyundaki gitgelleri gösteren Aykut Hoca'ya katılıyorum.
Örneğin Ankaragücü, Bursa, Gaziantep deplasmanlarında ilk yarılarda iyi oyun, skor yakalandıktan sonra ise psikolojik baskıyla savunmaya çekiliş ve çabuk oyuncularla kontra isteği vardı. İşte bunu atlatmak kolay değil. Bu süreci yaşıyor Fenerbahçe. Her teknik adamın istediği gibi Aykut Hoca da önde baskı kurmak istiyor. Kadıköy'de 9 maçın 7'sini kazanıp, özellkle maçın başında kazanıp, alatasaray&Beşiktaş beraberliği dışında 23 puan alması da, oyuna hızlı başlamanın etkisi. Deplasmanlarda daha yavaş daha kontrollü hücum yapıyor Fenerbahçe. Bunun da problemini yaşıyorlar tabii.

ORTA SAHA VE SOL BEK ARAYIŞI
İkinci yarıda bugünkü puandan daha fazla alacağını düşünüyorum, diğer kulüpler gibi. Yeter yetmez bilmem ama Aykut Kocaman'ın kafasındaki soru işareti, oyuncuların son maçtaki iştahı. Bu artı yönde bir soru işareti. Ama daha önce bu iştahın zaman zaman yaşanması ve zaman zaman kaybolması da eksi yönde soru işareti. Bu da transfere bakış açısını etkileyecektir Aykut Hoca'nın. Gözüken şu ki, orta saha ve sol beke bir arayış var. Ama Andre Santos'un son maçtaki performansı ve Cristian'ın çıkışı, Aykut Hoca'yı biraz yutkunduruyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA