Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Gelecek sezon da soru işareti

Galatasaray, dün Bursa'da sahaya çıkarken 40 milyondan fazla taraftarı var. Sadece Galatasaraylılar değil, Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor, hatta Kayserispor taraftarları da "Galatasaray yensin" diyordu dün gece. Ama Galatasaray'daki futbolcular büyük hedefleri olan, büyük hedeflere alışmış kulübün oyuncuları gibi değiller. Galatasaray, son maçlarda toplam 5 pozisyona girmemiş. Biri özel, son dört maçında sadece bir gol atmış. Hem iyi oynamıyor, hem de iyi takım değil...
5 milyon bonservis verdiğin Stancu
, Sivas maçında ikinci yarıda girdi. Bursa'da onunla başlamıyorsun. Üstelik adam kamptan hazır geldi. Tartışılması gereken sadece Hagi değil, gelecek haftaki maç da değil, kalan 15 hafta da değil. Galatasaray büyük ekonomik yüke girdi ama kadro seneye de şampiyonluğa oynayacak gibi değil.

ARTIK "DÖNERSE" YOK
Baros, Arda, Kewell, Neill dönerse dönerse dedik. Hep "se, sa" diyoruz. O zaman "Tanju da dönerse" diyelim. İstek kiplerini bırakalım artık. Baros gelip 10 maç alsa ne olur? "Atan ve tutan yok" diyorduk. Biz görürken, taraftar görürken, bugün Ufuk'un yediği gole üzüldüm. Genç bir kaleci. Kendini göstermek istiyor. Sınırda gidiyordu. İşi artık zor. Zapata'yı almışlardı. Niye oynamıyor, onu da anlamıyorum. Bursa geçen sezonun şampiyonu. Kulübede Mustafa Keçeli, Hüseyin Cimşir, İbrahim Öztürk, Sercan Yıldırım, Volkan Şen var. Hatta Ergiç de kadroda yok. Hepsi geçen sezonki şampiyonlukta oynadı. Galatasaray kulübesinde Aydın, Mustafa Sarp, Serkan, Ahmet Kesim, Anıl, Stancu. Yedekler maç yapsa, daha da farklı bir sonuç çıkar. Diyelim biz yanlışız, bu takım iyi takım. Ayhan devre arasında atılmanın eşiğinden dönmüş. Teknik direktör orada çıkarmalı.
Galatasaray sonu gözükmeyen bir yolda. Her yerde suçlu arıyorlar. Galatasaray'da Ayhan ön orta saha. Barış sakatlanınca Sarp giriyorsa Ayhan öne geçmeli, defansın önüne de Sarp gelmeliydi. Sarp 20 sene orta saha oynasın, duran top dışında 8 gol atmaz. 90 dakika boyunca Galatasaray taraftarı heyecanlanıp kalkmadı. Pozisyona girilememesi sadece kalite problemi değil; teknik adamın paniği, şaşkınlığı da etken. Oysa Galatasaray'ın puan derdi yok. Artık geleceğini düşünmeli. Galatasaray taraftarı daha "A" demedi Hagi'ye. Oysa sadece takım ve futbolcular değil, Hagi de sınavdan geçiyor. İstedikleri alınmış. Kupayı aldın diyelim ama ben oyununa bakıyorum. Pozisyona girmiyorsun. Beypazarı Şeker maçı dahil, ite kaka Servet ile gol atıyorsun. Galatasaray bu mu? Önemli olan 2011-12 sezonu da kaybedilmesin.
Bursaspor'da Ertuğrul Sağlam öyle bir takım yapmış ki, 11'ini tahmin bile edemiyorsun. Sercan, Volkan yok. Geride Stepanov'u koymuş. Önünde Svensson'un yanında Bekir var. Önde kullandığı futbolcularla önce takım savunması dedi. Düşündüklerini yapıp istediğini aldı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA