Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

İyi mücadele edersen...

Fenerbahçe'nin Antalya maçından sonra futbolu eleştirilmişti. Ama o gün oyundan çok, Trabzon maçı bileti isteniyordu. Bu bilet için, oyun çok önemli değildi. Sonuç çok önemliydi. O bileti alabilmenin gerginliği, skoru koruma önceliği kötü oyun getirmişti. Ama dün benim beklediğim gibi bir Fenerbahçe vardı açıkçası.
Bu maçtan önce evinde oynadığı 9 lig maçının 7'sini kazanan, hiç kaybetmeyen Fenerbahçe, taraftarının desteğiyle coşkusunu oyununa ekledi. Sahada mücadele etmeyen bir tane futbolcu bile yoktu. Selçuk, Emre ve Mehmet Topuz'un müthiş presi ligin en çok gol atan iki takımından biri olan Trabzonspor'un pozisyona girmesini engelledi. Savunma oyuncuları da bu anlamda rakiplerini sürekli rahatsız ettiler. Baskılı ve coşkulu oyun; bir duran top ve bir kanat hücumuyla 2-0'ı getirdi.

KOCAMAN'DAN İLGİNÇ AMA DOĞRU HAMLE
İkinci yarıda da Fenerbahçe iyi mücadelesini devam ettirdi. Bu bölümde Niang'ın önemli bir pozisyonu vardı. İkinci yarıda Jaja'ya yakın oynayan Selçuk, bu futbolcuya yaptığı iki faulle iki sarı karttan atıldıktan sonra teknik direktör Aykut Kocaman ilginç, ama doğru bir hamle yaptı. Dört savunmanın önüne dört kişiyi dizdi. Solda Niang, yanında Emre, yanında Mehmet Topuz, onun da yanında Gökhan... Uçta da kaptan Alex'i bıraktı. Daha sonra Alex ile Niang'ı çıkarıp yine aynı şekilde 4-4-1 kaldı.
Şenol Güneş ise ikinci yarıya çıkarken her zaman oynadığı şablondan vazgeçti. Colman'ın yerine Yattara'yı sahaya sürerek Selçuk'u tek ön orta saha bıraktı. Onun önüne de 4 hücumcu oyuncu Yattara, Burak, Jaja ve Engin'i dizdi. En uca da Umut'u koydu. Bu taktiksel değişiklikle Trabszonspor'un arkadan sağlıklı pas yapma şansı kalmadı. Bu tablo da çok mücadele eden Fenerbahçe'nin işine geldi. Antalya'daki bilet çok lazımdı. Dün de bunun karşılığını aldı. Tansiyonu yüksek bir maçtı. Bünyamin Gezer'in hatasını arasak belki buluruz; ama yine de iyiydi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA