Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

60. dakika ve sonrası...

Fenerbahçe'nin bir gün önce Kasımpaşa önünde kazanmasının, çok uzun zamandır lider olan Trabzonsporlu oyuncuları, Kayseri maçı öncesinde strese sokacağı belliydi. Doğaldı bu da.
Trabzonspor'un rakibi de bu ligin en diri takımı Kayserispor. Kayseri'nin en iyi özelliği oyun disiplininden hiç kopmaması. Fiziki kaliteleri çok yüksek. Oyunun son saniyesine kadar maçın içindeler. Geçen hafta uzatmalarda 2-0 kazandılar mesela evlerindeki Antalyaspor maçını.
Dün de aynı Fenerbahçe maçı gibi, kaleci hatasıyla 1-0 geride başladılar. Ama hiç disiplinden kopmayıp hep oyunda kaldılar. Açıkçası Kayseri takımını merak ediyordum. Çok uzun süredir ilk kez bu kadar iyi oynadıklarını gördüm.
Trabzonspor takımının, ilk yarıda birlikte oynayan göbekteki iki stoperi Egemen Korkmaz-Giray Kaçar ikilisi bozuldu. Önlerinde oynayan Selçuk İnan da hastalanıp oynamadığı için arkadan hazırlık pasları, ligin ilk yarısındaki gibi olmadı. Colman da 60'tan sonra oyundan düştü. Takım savunmasına, Ceyhun'un dışında destekçi hiçbir oyuncu gelmedi. 60. dakikadan sonra maç, her iki takım adına da gitti geldi...

KAYSERİSPOR, ÇOK DOĞRU ÇIKTI
Kayserispor, maçın son anına kadar topla düzgün çıkışlar yaptı kendi savunmasından.
Bu da Trabzonspor'un özellikle orta saha oyuncularını çok yordu. Özellikle Colman, temposu çok yüksek bir oyuncu olmadığı için son dakikalarda yerini tamamen kaybetti. Yattara da sol tarafa doğru gitti zaman zaman. Hem yorgunluk hem stres, Şenol Güneş'in devre arasında tahtaya yazdığı dizilişin tamamen kaybolmasına neden oldu.
Trabzonspor'un bir başka sorunu da, devre arasında transferde çok doğru hamleler yapamayışı oldu. Örneğin bugün Umut'un yerine Teofilo bile girse, bir şey yapmasını bekleyebiliriz. Ancak Umut'a alternatif bir isim yoktu. Trabzonspor taraftarları haklı olarak hakem Yunus Yıldırım'a tepki gösterdiler. Son dakikalarda yaşanan Burak Yılmaz'ın pozisyonunun, dışarıda ama faul ve kırmızı kart olduğunu düşünüyorum. Yunus Yıldırım'ı genelde beğenirim. Ama bu maçta beğenmedim.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA