Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Çok açık sıklet farkı vardı

TÜRK Telekom Arena'nın koridorlarında maçtan sonra Almanya Teknik Direktörü Joachim Löw ile biraz sohbet etme fırsatı buldum. Sanki 3-1 kazanan takımın teknik direktörü değildi. Morali oldukça bozuktu. "Takımınızı çok beğendim" dedim. Tam tersine hiç beğenmediğini söyledi. "Kötü günümüzdeydik" şeklinde karşılık verdi.
Açıkçası bunu söylediğinde içim acıdı. Alman Milli Takımı'nın nereden nereye gittiğinden çok, biz nereden nereye gelmişiz diye düşündüm.
3-1'e üzülen bir Alman Milli Takımı Teknik Direktörü, ki çok saygı duyuyorum hocaya... Açıkçası 3-1'e sevinen bizim Milli Takımımız. Hatta "Maç bir an önce bitsin" diyen milli futbolcularımız. Oyunun son 5 dakikasında "Aman trafiğe kalmayalım" düşüncesiyle boşalan tribünler... Aslında özet burada...
Mehmet Demirkol, NTVSpor'da Fuat Akdağ ile yaptığı Spor Servisi programında "Almanya karşısında şansımız yüzde 10" dedi. Ben de bizim Mehmet'e salladım açıkçası. Öyle düşünmediğimi söyledim. Öylesine haklı çıktı ki... Dün karşılaşmayı izlerken kazanma şansımızın aslında yüzde 10'u bile geçmeyeceğini gördüm.
Almanya ile aramızda çok açık sıklet farkı vardı. Fizik, kondisyon, mantalite, taktik, bireysel beceri. Beşte beş bizden iyiler. Dünkü maç itibarıyla bizim takımımızda Alman Milli Takımı'nda oynayacak futbolcu yok denecek kadar azdı. Bu maçta Alman Milli Takımı'nı hiç tutmuyorduk, çünkü rakibiydik. Ama artık Almanya'yı tutuyoruz; en azından Belçika maçı için.

NEUER ASİST KRALI OLDU!
Kaleci Neuer asist kralı oldu. İlkinde elle, ikincide ayakla öyle paslar attı ki... Almanya'nın iki ön orta sahası Schweinsteiger ve Khedira ikilisi, İspanyollar'dan sonra gördüğüm en iyi orta saha. Hele bir de Götze'yi yakalamışlar 1992 doğumlu. Dünya futbolunda adından çok söz ettirir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA