Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

1. dakikada 'Ben bu maçı kazanacağım' dedi

BU sezon en iyi oynadığı futbol Galatasaray'ın... Özellikle ilk yarıda tecrübeli oyuncular, çaylak Kayserispor'a karşı büyük üstünlük kurdular. Şablon yine aynı... Ama dün takım halinde herkes kendi performansına yakın oynadı ilk kez. Örneğin iki bek, sürekli hücumu düşündü. Daha önce sadece sağ kanattan bindirmeler varken, Kayseri'de buna Hakan Balta da eklendi.
Galatasaray'ın duruşu, organize bir takım duruşu. Ve birkaç yıldır bu yoktu. Eksikleri yok mu? Var tabii... Önce artılarından başlayalım; dün de gördük bunları...
Önde baskı felsefesi yerleşmek üzere. Gaziantep ve Kayseri maçlarında atılan gollere baktığımızda, iki Selçuk golü, önde baskının getirdiği sonuç. Bu baskıyı her iki yarıda 25'er dakika yaptığınız zaman bu lig için yeterli olur. Ayrıca ikinci yarının ortalarına kadar hiç pozisyon verilmemesi de ciddi bir gelişim.
Duran topların çalışılmış şekilde doğru kullanılması da bir gelişim... Ayrıca Riera'nın da ilk kez kuvvetli ve verimli olması, soldaki iki oyuncunun birden iyi oynamaları da bir gelişmeydi. Ama ilk yarıda Selçuk'un Ayhan'dan aldığı pasla auta vurduğu 6-7 paslık hücum organizasyonu dışında henüz daha hücum organizasyonlarında eksiklik görüyorum Galatasaray adına...

Amrabat çok yetenekli ama...
Bu maçta birçok eksiğe rağmen kazanılacak üç puan çok önemliydi... Daha birinci dakikada "Ben bu maçı kazanacağım" diyen bir Galatasaray vardı sahada ve hak ettiği bir galibiyet elde etti.
Kayserispor'da Amrabat çok yetenekli, ama onun da oyun içinde zararları var; her şeyi kendisi yapmak istiyor. Ve özellikle orta saha oyuncularının çaylak olması yüzünden de iyi bir takım görüntüsü vermediler. Ancak Kayseri'yi bu kadar kötü gösteren en önemli unsur da Galatasaray'ın yüksek temposuydu. Bu hafta iyi giden hakemler arasına Cüneyt Çakır da katıldı. Çok temiz bir maç yönetti. Oyuncular da Çakır'a yardımcı oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA