Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YAVUZ DONAT

Köksal Toptan: "Paniğe gerek yok... Yasa değiştirilir"

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Köksal Toptan'la "yeni Türk Ceza Kanunu'nu" konuştuk.
Soru:
- Türkiye, 1 Nisan'dan sonra gazeteciler hapishanesine mi dönecek?
Köksal Toptan "6 şey söyleyeceğim" dedi.

BİR

- Basın Yasası'nı çıkarıyorduk... Oktay Ekşi, Nazmi Bilgin, Turgut Kazan geldiler... Başka medya temsilcileri geldiler. Toplantılara katıldılar... Konuştuk uzlaştık.

İKİ
- Yeni TCK Yasası çıkarılırken, medya aynı ilgiyi göstermedi... Sadece Gazeteciler Cemiyeti'nin 20 Temmuz 2004'te gönderdiği bir yazı var, o kadar... Yani yasayı karanlıkta yapmadık, kimseden bir şey kaçırmadık.

ÜÇ
- Bugün konu yanlış tartılıyor... Yani iftira, hakaret, özel hayatın gizliliğini ihlal suç olmasın mı?.. Yasayı eleştiriyorlar, "birine kel demek suç" diye... Hayır, birine kel demek suç değil.

DÖRT
- Yeni TCK tartışması bir olayın gölgesinde kaldı.
- Hangi olayın?
- 6 Mart'ta kadınlar dövüldü... Başbakan medya bu dövülmeyi abartarak yurtdışına yansıttı dedi... Tartışma çıktı... Tedirginlik oldu.

BEŞ
- Yeni yasa 1 Nisan'da uygulanır... Basın özgürlüğü bağlamında bir sorun çıkacağı kanaatinde değilim... Paniğe gerek yok.

ALTI

- Gerçekten sorun çıkarsa oturur, konuşur, gereken değişikliği yaparız... Yasa, Allah'ın emri değil... Kanunları insanlar yapar, basın özgürlüğü için bir sakınca söz konusuysa yine insanlar değiştirir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA