Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YAVUZ DONAT

Kazın ayağı öyle değil

Madem okurlarımız merak ediyorlar...
Madem ki soruyorlar... Öyleyse anlatalım.
Madde madde... Ve ayrıntılı olarak.
Bir kişinin "Milletvekili emekliliği" hakkını kazanabilmesi için en az iki yıl, maaşından "Milletvekili keseneği" kesilmesi şart.
Sadece bu yeterli değil... Kadın ise en az 20 yıl, erkek ise en az 25 yıl "SGK, Bağ-Kur veya Emekli Sandığı'na" emeklilik primi ödemek gerekli.
Durmuş Yılmaz... Eski Merkez Bankası Başkanı... Devlette 40 yıl hizmeti var... Emekli... 7 Haziran'da milletvekili seçildi... Şimdi "Milletvekili emeklisi" statüsüne geçemez... Bunun için en az iki yıl milletvekilliği yapması lazım.
Bir örnek daha verelim... Efkan Ala... Eski kaymakam, eski vali... Eski Başbakanlık Müsteşarı... Eski İçişleri Bakanı... Emekli... 7 Haziran'da milletvekili seçildi... O da şu anda "Milletvekili emeklisi" statüsünde değil.
Durmuş Yılmaz da, Efkan Ala da ve benzer durumdakiler de iki yıl "Milletvekili keseneği" ödeyecekler ki...
Emeklilik statülerinde değişiklik olabilsin.
Diyelim ki 1980 doğumlusunuz... 35 yaşındasınız... 7 Haziran'da Meclis'e girdiniz... "İki yıl milletvekili keseneği" ödeseniz bile, ancak 2042'de emekli olabilirsiniz... Tabii yine "Öteki koşul" da aranacak... Erkek iseniz 25, kadın iseniz 20 yıl "SGK, Bağ-Kur veya Emekli Sandığı'na" prim ödediniz mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA