Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ATİLLA DORSAY

Bu gece SİYAD Gecesi

SİYAD- Sinema Yazarları Derneği'nin 45. kez vereceği sinema ödülleri töreni bu akşam 19.30'dan itibaren Cemal Reşit Rey salonunda yapılıyor. Türk sineması açısından çok da parlak bir yıl değildi aslında... Ne en büyük ustalar, ne de en popüler sinemacılar iş başındaydı.
Ama hepsi çalışıyordu ve önümüzdeki yılın çok daha parlak olacağı kesin.
Ancak güzel filmler ve saygın çabalar yine de vardı.
Bizler de en iyileri değerlendirmeye çalıştık. Başardık mı, bilmiyorum. Takdir sinemaseverlerin...
Ama size kesinlikle şunu söyleyebilirim: güzel bir gece olacak. Onur ödülü alacak isimler (yönetmen Feyzi Tuna, oyuncu-besteci Arif Erkin, oyuncu Necla Nazır ve sinema yazarı Sevin Okyay) heykelciklerini en saygın kişilerden alacaklar.
Evet, olasılıkla gelmeyecek diye yazdığım Necla Nazır hanımefendi sanırım gelecek ve en güzel filmlerinin partnerinden ödülünü alacak.
Yeşilçam'ın kimi en ünlü adları sahnede geçit yapacaklar:
Fatma Girik'ten Çolpan İlhan'a, Fatoş Güney'den Meltem Cumbul'a, Şerif Sezer'den Nilüfer Açıkalın'a...
Yönetmenlerden ise Uğur Yücel, Reis Çelik, Cemal Şan gibi dostlar aramızda olacak.
Ayrıca farklı sanat alanlarından Hakan Günday, Mehmet Turgut, Cengiz Abazoğlu gibi adlar da şölenimize katılacak. Ve çok güzel iki de müzik olayımız var. Artık orasını yazmayayım, sürpriz olsun.
Bizler, CRR'ye gelen veya canlı yayın yapacak olan D-Smart 20 kanalından (HD olarak) izleyenlere, düzeyli ve sıcak bir gece sunmaya çalışacağız. Yine Oscar veya Altın Küre'yle kıyaslamak insafsızlığında bulunmayı âdet edinenler dışında, sanırım hoşunuza gidecek.
Bir bakın bakalım!...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA