Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DR. HOWARD MURAD

Cildiniz için yeni formüllü ürünler kullanmalısınız

Cildinizdeki kırışıklıklarla savaşmak için kullandığınız ürünleri seçerken, sadece içerdikleri maddelere bakmayın. Formülleri yenilenmiş ürünleri tercih edin

'Vücudunuzu dinleyin' sözünü duymuşsunuzdur. Bence bu bilge tavsiye, cildiniz için de geçerlidir. Eğer cildiniz daha sağlıklıysa ve onu tedavi etme biçiminize iyi tepki veriyorsa bunu anlarsınız. Cildinizi dinleyin ve kullandığınız ürünlerle ilgili söylediklerini duyun. Herkesin belirli bir tolerans seviyesi, rahatlık alanı vardır. Cildinizin ne kadarını kaldırabileceğinin farkına varın. Cildinizin limitlerini bilin. Cildiniz için bir ürün alırken sadece içeriklere bakmayın. Bir formülde bulunan içerikler; tahriş edici veya kurutucu etki yaratabilirken, aynı içeriklerle hazırlanmış başka bir formülde böyle bir etkiye rastlanmayabilir. Yüksek kaliteli ürünlerin formülleri; içlerindeki bir malzemenin yan etkileri, diğer malzemelerle giderilebilecek şekilde özenle hazırlanmıştır. Bazen bir malzemenin etkisi diğerinin etkisini de artırabilir. Kozmetik ya da cilt bakım ürünlerini, çikolata parçalı bir kurabiye gibi düşünün. Çikolata parçaları, kurabiye için önemlidir; çikolata ne kadar lezzetli ise kurabiye de o kadar lezzetli olur. Ancak kaliteli bir esmer şeker ve tereyağı karışımı söz konusu değilse kurabiye lezzetsiz olacaktır. Genelde yüksek kalitedeki markalar; formüllerinin çoğu cilt tipi için güvenli olduğuna ve etken maddelerin belli bir oranda kullanıldığına dair testler gerçekleştirir. Bazı içerikler, kırışıklıkla savaş adımlarının her birinde kullanılır. Günlük kürünüzün bir parçası olarak kullandığınız ürünlerin bu yenileyici içeriklerden olabildiğince ihtiva etmesini tercih edersiniz. Mesela, temizleyici ürünlerde bu içeriklerden çok az kullanılabilir çünkü amaç cildi temizlemektir. Fakat nemlendiricilerde bu içeriklerden daha fazla kullanılır. Çünkü bu ürünler cildinizde nem bırakmak üzere tasarlanmıştır.

TEMİZLİK ÜRÜNLERİNE DİKKAT
Cildiniz için yaptığınız her şey kırışıklık savaşçılarına yardım etmektir. Mesela yüzünüzü yıkadığınızda; kir, kalıntı, makyaj, deri hücrelerinin tabakaları, ter ve birikmiş sebumu temizliyorsunuz. Ayrıca günlük kürünüzdeki bu temizleme adımını üst tabakalarda bulunan serbest radikalleri etkisiz hale getirmede, eflamasyonu önlemede ve nemlenmeyi artırmada kullanabilirsiniz. Temizleme yaparken cildin bariyer fonksiyonuna rahatsızlık vermemeye özen göstermelisiniz. Bir temizleyici sadece kalıntı ve yağları temizlemekten, bir nemlendirici sadece nem kazandırmaktan ve bir güneş koruyucu sadece güneşin ultraviyole ışınlarından korumaktan fazlasını yapar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA