Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERHAN AFYONCU

Osmanlı'nın Afrika tarihini Orhonlu ve Kavas yazdı

Osmanlı, yalnızca Türk değil, dünya tarihinin de gördüğü en büyük imparatorluklardan birisiydi. Buna mukabil bu imparatorluğun tarihi tam manasıyla yazılamamıştır. Osmanlı İmparatorluğu'nun Afrika sınırları haritalarda sadece Kuzey Afrika'da bir kıyı şeridi olarak görülür. Bu külliyen yanlıştır! Çünkü Osmanlı sınırları Afrika'nın içlerinde Kenya'ya kadar uzanıyordu.
Rahmetli Cengiz Orhonlu ile Ahmet Kavas'ın yazdığı kitap ve makaleler Afrika'nın Osmanlı tarihindeki yerini ortaya çıkarmıştır. Rahmetli Cengiz Orhonlu, kendisine bölgedeki Osmanlı hakimiyetiyle ilgili soru soran bir Afrikalı'ya yeterince cevap veremediğini farkedince bu konuda geniş bir araştırma yapmış ve 1976'da yayımladığı "Osmanlı İmparatorluğu'nun Güney Siyaseti: Habeş Eyaleti" isimli muazzam eseriyle bölgedeki Osmanlı tarihini aydınlatmıştır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA