Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Pazartesi mektubu

Fransız yazar Victor Hugo'nun, 'Çalışmak hayat, düşünmek ışık, inanç güzelliktir' sözleri beni hep çok etkilemiştir. Bugün bebeğimiz Egeli Sabah'ın, 11. gününde karşınızdayız.
Victor Hugo'nun sözlerindeki gibi, 'Çalışmayı hayat, düşünmeyi ışık, inancı güzellik' olarak gören Egeli Sabah ekibinden söz etmek istiyorum. Egeli Sabah, 'sayısı az ama çalışma gücü çok' insanın oluşturduğu; güzel bir ekiple yola çıktı.

Yazı işleri müdürlerimiz; tecrübesi, gençlere 'tatlı' 'ağır' ağabeyliği ile öne çıkan Engin Uğur Ağır ve özenli yöneticiliği, yetenekleriyle pırıldayan Gökmen Küçüktaşdemir.

***
Görsel Yönetmenimiz Tamer Sanverir, mükemmel yaratıcılığı, çalışkanlığı ile harika işler yapıyor. Ayrıca gazetemizin neşe kaynağı oldu. E
ditör yazarlarımız, bizim gözbebeğimiz. Duygu Yayman ve Füsun Çağlar. Yaptıkları işlerinden yansıyan yetenek ortada. Haber Müdürümüz İlker Çoban, sanki dünyaya haber yönetimi için gelmiş. Haberi koklayan, coşkulu heyecanı, aynı oranda sağduyusu, bize değer katıyor. Yayın danışmanımız Talat Kırcan, gazetemizin ağabeyi. Libero gibi bütün açık alanlarda top çeviriyor. Ve sayfa tasarım ekibimiz:
Ünsal Dönmez, Kerem Aksoy ve Gizem Güngör, sayfalarımızı sanki ışıklandırıyorlar.
***
Muhabirlerimiz, benim için hepsi birbirinden kıymetli.
Sezen Özsavrangil, Fırat Soylu, Soner Çağlar, Ceyhan Torlak, Mevlüt Dağdeviren, Ahmet Uzan (spor sayfasına editörlük katkısı da var), Ünal Gümüştekin.
Yaptıkları işler ortada, istisnasız her gün birinci sayfamıza yerleştirdiğimiz 'özel haberler', hazırladıkları 'depremden fuara' kadar, detaylı özel dosyalar.
Hepsi haber heyecanlarıyla, ürettikleriyle alkışı hak ediyorlar. Stajyerlerimiz Nilüfer Kaleli ve Rümeysa Geyik bile bu heyecan denizinde, kendilerini şanslı sayıyorlar.
Yazarlarımız. Bize içeriden ve dışarıdan katkı veren güzel isimler. İkinci sayfadan içeriye doğru gidelim. Fecir Alptekin, kalemi ile aktüel alanda bize renk kattı. Berrin Güloğlu, hayatı izliyor, yansıtıyor, yetenekli bir genç. İzmir'in zarif, ünlü modacısı Zeynep Acar, saygın çizgisini sayfalarımıza yansıttığı için mutluyuz. İlk yazımda, yerelden evrensele açılan pencerede, 'yurttaş gazeteciliği' yapmayı hedeflediğimizi belirtmiştim. 'Yurttaş Hülya' köşemiz, gazetenin simgelerinden oldu. Sevgili Hülya ablamız, bitmeyen enerjisiyle, yapmak istediğimizi, hayal ettiğimiz kadar iyi şekilde, yazıya döktü. Türkiye'nin parlak tarihçilerinden Fikret Yılmaz'ın gazetemizde yazıyor olması, bizim için onur. Kent aydını, yazar Bülent Şenocak, daha ilk yazısında okurların dikkatini çekti.
***
Kaptanımız, ustamız Savaş Ay, misafir sanatçımız gibi ama bize yazmayı aralıklarla sürdürecek, peşindeyiz. Haldun Taner ve Sait Faik ödüllerini almış, edebiyatımızın parlak, genç ismi Ahmet Büke, pazar öyküleriyle sayfalarımızda armağan gibi yerini aldı. Anahtar Deliği kulis köşemiz, çok sevildi. Ertuğrul Aytaç, Ege Fermanı'nda başta Manisa olmak üzere, Ege'den ustaca esiyor. Bülent Buda spor sayfamızda gazetemize güzellik, heyecan kattı. Eski dostum, bir zamanlar birlikte haber peşinde koştuğumuz Berrin Tuncel Birer, Anadolu Ajansı'nda uzun yıllar Ankara gazeteciliğinin en güzel alanlarında dolaştıktan sonra, yeniden yerleştiği İzmir'de, 'Sınırsız' adlı köşesiyle, muhteşem röportajlar ile parladı. Gazetemize katılacak yeni yazarlar da olacak. Konuk Yazar köşemizi, daha ilkinde İlhan Tekeli onurlandırdı. Güzel ve sürpriz isimler, o köşede yazmaya devam edecek. Açık Görüş sayfamız, 'Renkler' adıyla, Duygu Yayman'ın başarılı editörlüğünde, herkesin dikkatini çekti. "İzmir'in Kızları: Kent Kültürü'nün Yansıyan İmgesi" başlıklı inceleme, en çok okunanlardan biriydi.
***
İzmir'in çok değerli akademisyenleri; Aylin Nazlı, Özlem Nemutlu, Esin Çeber, Neriman Soğukpınar, Eren Akçiçek'in derinlikli çalışması büyük övgü aldı. Yine Açık Görüş'te, İzmir'in güzel ismi Alex Baltazzi'nin, kentin simgelerinden Levantenler'i yansıttığı inceleme yazıları, beğeniyle, sevgiyle okundu.
Füsun Çağlar'ın her biri, birbirinden güzel 'unutulmayan başkanlar' dizisi, çok dikkat çekti. Gazetede manşet bulma sıkıntısı hiç yaşamadık. Çünkü, o dizinin her bölümünde yer alan isimlerden yansıyanlar bile, haber boyutlarıyla da manşet olabilecek nitelikteydi.
Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nde öğretim görevlisi (Doç.) yazar Ahmet Talimciler'in, İzmir futbolunun dünü ve bugününe, farklı pencereden baktığı yazı dizisi, tek kelimeyle harikaydı.
NTV'den ATV'ye kadar, İstanbul medyasının fark ettiği, görüş aldığı, değer verdiği isim Ahmet Talimciler'i; İzmir'e ve Ege'ye Egeli Sabah buluşturdu. Talimciler, spor sayfamızda da köşe yazmayı sürdürecek.
Size farklı olacağımızı, Ege'nin, İzmir'in değişim süreçlerini iyi okuyarak, bölgemize katkı veren, yerelden evrensele açılan 'yurttaş gazeteciliği' penceresinde ısrar eden, kentlilik bilinci ve kültürüne, tarihsel mirasın korunmasına duyarlı; soru soran, sıcak haberciliği önemseyen bir gazete olmak istediğimizi, olacağımızı yazmıştım. Şimdilik sadece 'olmak yolundayız.' Eksikliklerimizin de bilincindeyiz. Onları da en kısa zamanda gidereceğiz.
***
Bugün Sabah Kahvesi'nin konuğu; İzmir'in çalışkan, heyecanlı adamı Ekrem Demirtaş, eminim Yazıişleri röportajını, keyifle okuyacaksınız.
Ayrıca 'Sizce' '20 Kavram-20 Anlam' köşemizi, herkes çok sevdi. Ünal Gümüştekin'in köşesinde, güzel 'aynanın' içinde, 'nazar değmesin' ibaresiyle sunduğumuz şıklık, çok sevildi.
Mesleğinde usta isim Canan Şen'in kaptanlığındaki reklam ekibimizi unutmam mümkün değil. Ebru Olgun, Gökçe Üççeşmeler, Özlem Müderris ve Hande Özkaral. Hepsi öylesine güzeller ki; çok çalışıp, reklam çıtamızı daha yükseklere taşıyacaklar.
***
Kardeş kuruluşumuz Yeni Asır'ın sıcaklığı hep yanımızda oldu.
Dağıtım bölge müdürümüz Menderes Yanılmaz ve ekibi, matbaa müdürümüz Levent Açkurt ve ekibi, idare müdürümüz Necati Öztan ve ekibi, bilgi işlemde Mehmet Gener ve ekibi, destekleriyle bizi hiç yalnız bırakmadı. Ofis asistanımız Harika Tan, ulaştırma ekibimizde Adil Aktürk başta, Kadir ve Mustafa ağabeylerimiz, kafeterya sorumlumuz Hülya Hanım; bizimle birlikte gece gündüz çalıştı. İzmirli, Egeli değerli meslektaşlarımızın ilgisi, sevgileri, bizlere moral verdi. Biz, İzmir'e ve Ege'ye layık olma çabamızı, sevgiyle, çok çalışarak, dinamik bir şekilde sürdüreceğiz. İyi haftalar İzmir ve Ege...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA