Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Pazartesi mektubu

Bu yazıya başlamadan önce, bir okurumuzdan gelen 'maili' okudum.
Sevgili okurumuz, "Egeli Sabah'ı beğendiğini, çok sevdiğini" yazmış. Bizim için ne güzel bir mutluluk. Böyle satırlarda, 'beğeni' ile birlikte 'sevgi' sözcüğünün vurgulanması ise ayrı bir iyilik. Sevgili okurların, samimi ilgilerini, bazen de sahici eleştirilerini hiç esirgemedikleri bu ve benzeri yaklaşımlarından, artık şu gerçeği daha iyi anlıyoruz:
Egeli Sabah, yayın hayatına atıldığı 9 Eylül gününden sonra, Sabah Gazetesi'nin şemsiyesi altında, giderek etkinleşti ve 'ciddi bölgesel marka' olmayı başardı.
Bu kadar kısa sürede markalaşabilmek, bizim için çok sevindirici.

OLUMLU YANKILAR BULUYOR

Ama bu markalaşma serüveninde, elde edilen başarı oranında, sevgili okurlarımıza karşı hissettiğimiz sorumluluk da artıyor. Bunun bilincindeyiz. Bu noktaya ulaşmakta, sıcak habercilik ve saygınlığını özenle koruma gayreti gösterdiğimiz yayıncılık anlayışımız etkili oldu. Ayrı renkleri, eşit anlayışlar ile yansıtabilmenin güzelliği de Egeli Sabah'ı farklı kılarken, bu çizgimiz kamuoyunda olumlu yankılar yaratıyor.
Şurası bir gerçek ki ekibimizdeki tüm arkadaşlarımız, harika işler yapıyor. Hepsi gazetecilikte ilk gün heyecanlarını koruyor. Yazarlarımız saygın üslupları, değerli tespitleriyle ufuk açıyor.
Böyle olunca, ortaya birbirini tamamlayan resim çıkıyor.
Tablo, yerinde anlam kazanıyor, gelişiyor. Hemen değer üretiyor. İKİ

ÖDÜLÜ DE HAK ETTİ
Örneğin Egeli Sabah 'görselliği' ile de siz sevgili okurların dikkatini çok çekiyor.
Pozitif enerjisiyle ofisimizin neşe kaynağı olan; insanlara işlerini en iyi şekilde yaparken de 'mutlu' olmayı aşılayan, görsel yönetmenimiz sevgili Tamer Sanverir; Ünsal Dönmez, Kerem Aksoy, Gizem Güngör'ün desteğiyle, harika sayfalar yaratıyor.
Sevgili Tamer, bu güzelliği Sabah Gazetesi bünyesinde düzenlenen 'tasarım ödülü'nde de yansıttı ve iyi bir jüri tarafından, sayfaları nedeniyle birinci seçildi.
Biz de değerli ekip arkadaşımızın, bu ödülü ile gurur duyduk. Tamer, bu ödül haberini aldığı gün, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nden de meslekte geride bıraktığı 25 yıl için de "Divan Şeref Üyeliği Beratı" plaketini aldı. Böylece bir güzellik, başka güzellik ile taçlanmış oldu.
Egeli Sabah ekibini, fırsat buldukça bu köşede yazıyorum. Muhabirlerimizden yazı işleri yönetimimize kadar, arkadaşlarımın hepsi, tek tek yazılmayı, övgüyü hak ediyorlar çünkü.

YAPICI ELİŞTİRİLER GÜÇ VERİYOR

Bugün bir kez daha Berrin Tuncel Birer'den söz edeyim. Eski dost, usta gazeteci sevgili Berrin Tuncel, Ankara'daki sıkı gazetecilik yılları sonrası yerleştiği İzmir'de, Egeli Sabah ailesine katıldı. Çok önemsediğimiz pazar röportajlarımızı, sevgili Berrin'e onur duyarak emanet ettik. Berrin, ustalığını yansıtarak, öyle güzel röportajlar yapıyor ki, takdir etmemek olası değil. Dün işadamı Mesut Sancak ile yaptığı röportaj, bu başarının iyi bir örneği.
Egeli Sabah, insana, sevgili okurlarına çok değer veren bir gazete. Sizlere, bu yolculukta bizi yalnız bırakmadığınız, her gün daha da çoğaldığınız; sıcak ilginizle birlikte, bazen de samimi yapıcı eleştirilerinizi yönelttiğiniz için yürekten teşekkür borçluyuz.
Bir gazete ve o gazeteyi hazırlayanlar, daha ne isteyebilir ki!
Hepinize iyi haftalar efendim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA