Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Şampiyon Bursa!

Bursa sokaklarını adımlıyorum Kayseri maçı öncesi... Binalardan salınmış, dalgalanan yeşil- beyazlı bayraklar insanı adeta Bursaspor'un yüksek ideallerinin içine çekiyor. Üstünde formasıyla futbol şölenine gidenlerin görüntüsü bir tarafa, Çekirge dolmuşlarına giydirilen 'Şampiyonluk elbisesi', tamponlara yazılan 'O sene bu sene' mesajları insanı sımsıcak yakalayıveriyor. Arşınladığınız her adımda, Bursa'nın onurlu şampiyonluk yürüyüşüne şahitlik ediyorsunuz. Atmosfer sizi o kadar içine çekiyor ki bir anda EURO 2008'de Cenevre sokaklarındaki yürüyüşlerinizi hatırlıyorsunuz. "Bu şampiyona da nereden çıktı. Huzurumuz bozulacak!" diyen Cenevreliler yüzünden stat çevresine sıkıştırılmış bir futbol şampiyonasının nasıl öksüz, nasıl yetim bırakıldığı aklınıza geliyor.
Bir de buram buram futbol kokan, aç timsahlar(!) gibi şampiyonluk arzulayan Bursa'ya bakıyorsunuz? İçinizden 2016 Avrupa Şampiyonası'nı Türkiye'ye, 2009-10 Süper Lig şampiyonluğunu Bursa'ya layık görmeyenlere 'Hadi oradan!' diye haykırasınız geliyor.
Şampiyonaları, şampiyonlukları güç dengelerinin belirlediğini bilecek kadar uzun bir süredir futbolun içerisindeyiz. Ancak güçle, parayla, büyüklükle değil Bursaspor gibi yürekle, inançla mücadele edip ezber bozanların çilekeş gönüllerde çoktan şampiyonluk kürsüsüne oturduğunu da söyleyebiliriz.

BURSASPOR'A TEŞEKKÜRLER
Bursa'yı büyük hedeflerin takımı yapan, şehrin kahramanı haline gelmiş Sağlam ve yoldaşlarını kendi yuvasında, ateşli seyircisi önünde izledik.
Kayseri karşısında tarihi bir galibiyet alarak Şampiyonlar Ligi rezervasyonunu cebe koydular. Dün geceki maçta hangi futbolcuya kalem oynatsak diğerine haksızlık olacağı hissine kapıldım. Ertuğrul Sağlam'ın başarısının anahtarı olabilecek bir fotoğrafı sizlerle paylaşayım. Her türlü baskı ve strese rağmen Galatasaray maçında kaçırdığı gollerle ön plana çıkan Sercan'ın yedek soyundurulması ve Turgay Bahadır'ın "artılarıyla" sahada olmasıydı. Sanırım futbolda teknik adam adaleti ve güvenirliği başarının en önemli şartlarından ikisi. Teşekkürler Ertuğrul Sağlam, daha iyi olasın Bursaspor. Türk futboluna katkılarınız ve yaşatacağınız heyecanlar için teşekkürler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA