Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Beşiktaş, Trabzon'da aklıyla kazandı

Trabzonspor-İnter maçını yerinde izleyen Carlos Carvalhal futbolundan dolayı rakibine saygı duyduğunu açıklamıştı ancak bu kadar etkilendiğini tahmin etmemiştik. Portekizli hocanın Şampiyonlar Ligi'nde başarılı maçlar çıkaran Bordo-Mavili ekibi yıkmak için "Önce beraberlik, sonra galibiyet" felsefesiyle sahaya çıkacağını tahmin ediyorduk ancak kadrolar açıklanınca bunu daha net gördük. Portekizli hocanın 8 maçlık ayrılıktan sonra affedilen Fernandes'in sağında Mustafa Pektemek yerine Ekrem'i tercih etmesi niyetini göstermesi açısından önemliydi. Sakatlardan dolayı İbrahim Toraman'ın mecburi olarak orta sahada oyuna başlaması bu fotoğrafı tamamladı. Beşiktaş defans çizgisini geride kuracak, koşan orta saha oyuncularıyla rakibin oyununun bozacaktı! Galibiyet ise Quaresma'nın bindirmeleriyle ya da duran toplarla aranacaktı.

MAÇI TRABZON OYNADI
Carvalhal'ın planı tuttu. Trabzon orta sahasını hem yordu, hem de oyununu bozdu. Hatta 70. dakikaya kadar sahanın iyilerinden Quaresma ile bulduğu 2 mutlak gol şansını da değerlendiremedi. İlk yarıda Cech ve 2. yarıda Tolga gole izin vermedi. Carvalhal 71'de yönü kontra atağa dönük de olsa galibiyet için hamlesini yaptı. Almeida'nın yerine Holosko'yu, Ekrem'in yerine Mustafa'yı alarak gol bulma yoluna gitti. 76'da Mustafa'nın Celutska tarafından indirilmesinde penaltı kararı doğruydu. Quaresma'nın ayağından gelen gol Carvalhal'ın şanslı gününde olduğunu gösterdi.
80'de Burak'ın İbrahim Toraman'la ikili mücadelesinde arada kalan topta hakem penaltı verebilirdi ama görmemiş olabilir. Ancak Fırat Aydınus ve yardımcısı Serkan Ok asıl hatayı uzatmalarda "Egemen'e faul yapıldı gerekçesiyle" Trabzon'un iptal edilen golünde yaptı. Glowacki'nin indirdiği ve Sivok'un ayağına çarpıp kaleye giden golde Egemen'e faul kararı çok ağırdı. Trabzon'un beraberlik şansı, 1 puanı o pozisyonda hakem kurbanı oldu. Maçı Trabzon oynadı. Beşiktaş galibiyeti iyi oynayarak değil, akıllı oynayarak ve şansıyla aldı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA