Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Kartal ofsaytta

Trabzonspor tribünlerine açılmış "Irkçılığa karşı teşekkürler Çarşı" pankartı stada giren herkesin anında dikkatini çekecek büyüklükte ve farklılıktaydı. Siyah-Beyaz renklerle verilen bu mesaj jestini ister Zokora üzerinden kendilerine yapılmış bir desteğe "teşekkür" diyelim isterse başka bir anlam yükleyelim! Ancak milliyetçi rüzgarların sert estiği bir bölgede zaman zaman yaşanan aşırılıklar nedeniyle sosyolojik anlamda sıkıntılar yaşayan bir şehrin sebebi her ne olursa olsun ırkçılığa karşı durması ve duyanlara minnetle yaklaşan mesajlar vermesi çok önemli...Tribünleri dolduran bayan ve çocukların hiç dinmeyen tezahüratlarında bir ahenk eksikliği görülse de erkekleri aratmayacak canlılık ve coşku vardı.
Her iki teknik adam da sahaya defansta açık vermeden kontrollü bir giriş yaptı. Özellikle Beşiktaş defans çizgisini biraz daha geride kurunca Trabzon oyuna daha hakim ve kazanmaya istekli taraf gözüktü.

SORUMSUZ QUARESMA
Beşiktaş ikinci yarıya çok iyi başladı. Fernandes'in direkten dönen topu ve Quaresma'nın pozisyonu ile iki pozisyonu harcadı. Ancak Quaresma'nan Tolga'nın hatası sonucu buluştuğu topta Fernandes ve Mustafa'ya topu çıkarmak yerine iki kez çalımlamayı tercih etmesi tam bir sorumsuzluk örneği. Portekizli o pozisyonu gol yapsa veya asiste çevirse Tayfur Havutçu'nun ilk yarı durdur, ikinci yarı vur planı işlerlik kazanacaktı. Ancak eline gelmiş bu fırsatı sorumsuzca harcayan Portekizli, Beşiktaş'ın umutlarıyla birlikte daha neleri harcadığının "farkında mıdır?" sormak lazım. Veli'nin, Edu ve Holosko'nun girmesi ikinci yarı daha agresif oynayan Trabzon'un iyi futbolunun ve tribünden yükselen çığlıkların önüne geçemedi. Halil'in golü bariz ofsayt. G.Saray maçında 34 cm ofsayt golü veren hakemler dün de yine bariz ofsaytı görmedi. Hakemlerin başrol oynadığı bu oyunda birilerinin Beşiktaş'ı ofsayta düşürmek için bir hayli çaba sarfettiğini düşünmeye başladım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA