Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Yalnız bir savaşçı: Fikret Orman

Beşiktaş'ta Fikret Orman'ın başkanlığa seçilmesinden bu yana iki ay geçti. Kulübün borçlarıyla uğraşan Orman'ın camianın desteğini yeteri kadar görmediği çok net. Yıldırım Demirören döneminde "Camia, kulüpten uzaklaşıyor" eleştirisi vardı. Camiayı birleştirici adımlar atan Orman'ın bu çağrılarına yeteri cevap gelmemesi, sorunun kişisel değil kurumsal olduğu gösteriyor.
Beşiktaş'taki sorunlar karşısında adım adım yalnızlaştırılan Fikret Orman'ın seçim sonrası mesajları çok netti:
"Camiamızın önde gelen isimlerine akıl danışıyor, değerli büyüklerimizle fikir alışverişlerinde bulunuyoruz. Bugünlerden aydınlık yarınlara çıkma sürecinde siz değerli Beşiktaşlılar'ın da fikirlerine büyük önem veriyoruz."
"Her Beşiktaşlı gibi ben de bir an önce kulübümüzün hak ettiği noktaya gelmesini arzuluyorum. Ancak hiçkimsede sihirli bir değnek yok. Beşiktaş'ı bu durumdan kurtarmak için zamana ve en çok da çabaya ihtiyaç olduğu hepinizin malumu... Sizlerden sabır ve en çok da destek bekliyorum."
Bu çağrısının ardından Orman'ın nasıl adım adım yalnızlaştırıldığını da inceleyelim:
1- 103 milyon TL'yi hibe ettiğini açıklan Yıldırım Demirören'in işi şarta bağlayıp 5 ayrı senet aldığının ortaya çıkması Orman'ın yaşadığı ilk sıkıntıydı. "En son düşüneceğim şey Sayın Demirören'e olan borçtur" dese de meblağ insanın uykularını kaçıracak boyutta.

EN GÜÇLÜ İSİMLER SIRT ÇEVİRDİ
2- Beşiktaş camiasının güçlü isimleri Zafer Yıldırım, Turgay Ciner, İhsan Kalkavan, Mübariz Mansimov gibi önemli Beşiktaşlılar'ın, kulübe uzak durup Kasımpaşa yönetimine girmeleri, Orman cephesinde buruklukla karşılandı. Camiada "Niye Beşiktaş için birleşmediler?" sorusunu akıllara getirdi.
3- Eski başkan ve yöneticilerin buluşacağı bir yemek organize eden Fikret Orman'ın bu davetine çok değerli isimler katıldı. Ama ne eski başkanlar (Orman'ı destekleyen Serdar Bilgili bile) ne de güçlü isimler geldi. Murat Aksu, Erol Kaynar ve Bülent Deriş yeni başkana destek verse de, tablo Fikret Orman'ın bu zorlu yolda çok da kalabalık yürümediğini gösterdi.
4- 1 Mayıs'ta UEFA'nın kapısında Avrupa'da varolma adına eski defterlerin hesabını mahkemede bizzat veren Orman'ın iki günde kurduğu yönetimin güçlü olmadığı iki ayda görüldü. Tek sığındığı liman yol arkadaşlarının çalışkanlıkları ve özverileri.
5- Celal Kolot, Sinan Vardar, Serhat Soysal gibi isimler iki aylık suskunluk döneminden sonra yönetimi medya üzerinden eleştirilere başladı. Orman yönetiminin işi giderek biraz daha zorlaşacak.
Son Söz: Başkan Orman kulübü rayına oturtmak için çırpınıyor. Ancak camianın desteğini tam olarak görmüyor. Bugün hastayı yoğun bakımdan çıkarmak için ellerini taşın altına koymayanlar yarın cenazeyi kaldırma şansını da bulamayabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA