Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERYEM GAYBERİ

Bekaroğlu yeni "Çatı aday" mı?

Numan Kurtulmuş'un HAS Parti'den AK Parti'ye geçişini bazıları bir türlü hazmedemiyor. Meclis'te ant içen Kurtulmuş, 62. Hükümet'in kabinesinde Başbakan Yardımcısı olarak görev aldı.

Kurtulmuş'un kabinede yer almasını eleştirenler, dönüp dönüp onun muhalefette bulunduğu dönemdeki söylemlerini gündeme getiriyor. Kurtulmuş, milletin istikametini takip ettiği için bugün AK Parti'de siyaset yapıyor.

Türkiye çok partili siyasi tarihinde sanki hiç kimse yer değiştirmemiş, herkes yıllarca aynı yerde bulunmuş gibi yapıyorlar. Oysa siyasi hayatımızda özellikle birbirine yakın siyasal çizgilerde yer değiştirme örnekleri çoktur.

***


İşte tam bunları düşünüp dile getirirken enteresan bir gelişmeden haberdar olduk.
Numan Kurtulmuş'un HAS Parti'den ayrılıp AK Parti'ye geçmesini en sert şekilde eleştiren hatta bunun "travma" olduğunu belirten Mehmet Bekaroğlu'nun üyelik için CHP'ye başvuruda bulunduğu haberleri geldi.

CHP Genel Merkezi'nin onaylaması halinde yıllardır muhafazakar kitlenin yakından tanıdığı Mehmet Bekaroğlu CHP'li olacak.

Gerçi Kurtulmuş'u eleştirdikten sonra kendisi de son yerel seçimlerde Rize'den Saadet Partisi Belediye Başkanı adayı olmuştu ama yine de Bekaroğlu'nun CHP'ye geçmesini anlamlı buldum.

***


CHP'nin muhafazakâr tabana açılmak istemesini, dindar kitlelerin de hassasiyetini gözeterek siyaset yapmasını destekleyenlerdenim.

Fakat Kılıçdaroğlu'nu, bunu sadece skor odaklı yaptığı için eleştiriyorum. Sadece seçim dönemlerinde kazanmak gayesi ile muhafazakâr isimlerin, ilahiyatçıların, müftülerin CHP'den aday gösterilmesi, köklü ve yapıcı bir dönüşüm için yeterli değil.

CHP ve Kılıçdaroğlu, muhafazakâr kitlelerle buluşma isteğini, doğru yol ve metotlarla yapabilirse bu şüphesiz Türkiye'nin yararına olur.

Ancak başörtüsü özgürlüğüne, Kur'an derslerine, İHL'lere, kadınlar plajına vs. karşı çıkıp seçimde müftüyü aday göstermek CHP'nin büyük çelişkisidir.

***

Bekaroğlu, muhalif duruşuna rağmen siyaseti hakaret ve küfrederek yapılan ve rakibini düşman olarak görmeyen bir isim. En azından bugüne kadarki duruşu bunu gösteriyor.

Bekaroğlu, Milli Görüş refleksini ve muhafazakâr kesimi iyi tanıyan bir muhalif olarak CHP'ye ne derece uyum sağlayacak veya CHP Bekaroğlu'nu kabullenebilecek mi göreceğiz.

Umarım CHP, Bekaroğlu'na, "Yeni Çatı aday" muamelesi yapmaz!
Ya da umarım Bekaroğlu kendisini "Çatı aday" sanmaz…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA