Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERYEM GAYBERİ

“Devletin kılcal damarlarına kadar girmişler”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Paralel Yapı’yla ilgili flaş açıklamalar yaptı.

Paralel yapının seçim sürecinde çok hırçınlaştığını, yalan ve iftira dahil her yolu mubah gördüklerini vurgulayan Şahin, "Yenildiler ama mücadeleye devam ediyorlar. Bundan sonra bunların beslendiği bütün damarların kesilmesi lazım" ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak dikkat çeken ve başarılı bakanlık sürecinin ardından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı olarak şimdi de hemşerilerine hizmet eden Şahin, Paralel Yapı'nın yaptıkları karşısında oldukça dolmuş.

SEÇİMDE ÇOK HIRÇINLAŞTILAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söylediği gibi tavan ve tabanı ayrımı yapılması gerektiğini vurgulayan Şahin, Cemaat'in tabanında halis niyetli, ihlâslı insanların olduğunu ancak özellikle 30 Mart yerel seçimler sürecinde belediye başkanı seçilene kadar paralel yapının "çok hırçınlaştığını" söyledi.

PARALELLERİ KOVDUK

Paralelleşmenin yerel seçimlerde iyice belirginleştiğini kaydeden Şahin, "Seçimlerde rakibim olan adayın Zaman gazetesinde reklam broşürünü dağıtacak şekilde hırçınlaştılar. Bana gelip "Bakanım, ağabeyler, ablalar bize 'Fatma Şahin'e oy vermeyin diğer adaya oy verin' diyorlar şeklinde konuşuyorlardı. Kovduk biz onları. Ben sürekli dedim ki millet en güzel cevabı verecek onlara. Zaten verdi de."

YALAN, İFTİRA HER ŞEY ONLAR İÇİN MUBAH

Paralel Yapı'nın seçimlerde iyice yoldan çıktığını ifade eden Şahin şöyle devam etti: "Yalan, iftira her şeyin onlar için mubah olduğu bir seçim kampanyası yaşadık. Cumhurbaşkanımızın ne kadar haklı olduğunu o zaman çok daha iyi anladım. Aslında bunu ilk kez rektör seçimlerinde yaşadım. Bir sivil toplum kuruluşunun rektör seçimlerinde bu kadar ısrarcı olduklarını gördüğümde anladım. "Neden bu yarışın içine girdiniz ve neden bunu savaşa çeviriyorsunuz?" diye sordum kendilerine. Bir rektör seçimi için bir STK'nın bu kadar ısrarcı olmasını anlamıyordum. Üst üste bu tür olaylar olunca bunları net olarak görmeye başladım."

YENİLDİLER AMA KABULLENMİYORLAR


"Dershane meselesinde de yalan dolan haberler yapıldı" diyen Şahin, "Çok güçlü bir ağları vardı. Bir güç zehirlenmesi yaşıyorlardı. Bıkıp usanmıyorlardı ve yenilgiyi de kabul etmiyorlardı. Dershane tartışmalarının olduğu dönemde buradaki sorumlularına dedim ki, "Bu bir devlet meselesi. Burada biz nasıl uyum sağlayacağız demelisiniz. Devlet bilimsel bir karar vermiş siz buna uyun." Bana çok net bir şekilde "Dershaneler bizim amiral gemimiz. Biz savaşacağız" dediler.


HİZMET HAREKETİ DEĞİL


Sadece kendi yaşadıklarını üst üste koyduğunda bile paralel yapının bir sivil toplumdan, bir gönüllülükten ve hizmet hareketi olmaktan ziyade ulusal güvenliği tehdit eden bir yapı olduğunu gördüğünü vurgulayan Şahin, "Bu şekilde devam etmesi mümkün değil. Sorumlu olan birim, milletin seçtikleridir. Hem sorumluluk almayıp hem de siyasetin âlâsını yapmak, yönetim mekanizmalarında 'benim dediğim olsun' demek asla kabul edilemez" diye konuştu.

ERGENEKON'LA MÜCADELE KADAR ÖNEMLİ

Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bundan sonraki dönemde bunların beslendiği bütün damarların kesilmesi lazım. Ergenekon'la mücadele ne kadar önemliyse bu mücadele de çok önemli. Halkımız neyin ne olduğunu çok kısa bir zamanda gördü ve son iki seçimde çok net olarak mesajını verdi. Cemaat hala bu yenilgiyi görmeyip mücadeleye devam ediyor. Kimse kendini yasama, yürütme ve yargının yerine koyamaz. Ciddi bir güç kaybı var ama bir anda da bitecek gibi görünmüyor. Çünkü kılcal damarlara kadar girmiş bir yapı var karşımızda!"



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA