Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Kısa ara ilaç olur mu?

Üst üste alınan mağlubiyetler ve puan kayıpları sonrasında Beşiktaş, Ankaraspor maçını bay geçtiği için lige ara verdi. Bu kısa tatil, baskıdan biraz uzaklaşmak ve gündemin değişmesi için yerinde görülebilir. Fakat ben sıkıtılı dönemlerden sonra en kısa sürede oynanacak ilk maçın her zaman yeni bir şans olduğunu düşünürüm. Çünkü ne kadar kısa süre içerisinde tekrar başarılı bir sonuç elde ederseniz gündemi de o kadar kolay değiştirirsiniz. Aslında her kötü gidişatın ardından oynanacak yeni bir kaç, önemli bir nefes alma ve rahatlama şansıdır. Kısacası, Beşiktaş'ın Ankaraspor ile ertelenen maçı, Beşiktaş'ı gündemden uzak tutmak dışında takıma güven kazandırma açısından bir fayda sağlamayacaktır.
Şimdi önümüzde en yakın CSKA maçı var. Bu mücadelenin Beşiktaş açısından yeni bir çıkış maçı olduğu düşünülüyor. Futbol takımlarının başarıları bir istikrar ve çizgi gerektirir. Tıpkı başarısızlıklardaki süreçler gibi.. Çünkü takımların form yakalamaları veya formsuzluk dönemlerinden çıkışları, bir süreç içerir. Bu süreçler, içinde bir çok başarılı sonucu barındıran bir zamanı gerektirir. Bu da tek bir maçla olmaz. Ama CSKA karşılaşmasına tek maç olarak bakılması Şampiyonlar Ligi açısından önemli. Çünkü bu grupta Manchester United dışındaki diğer üç takımın da ikinci olarak gruptan çıkma şansı var. Biraz daha alt hedef olarak da UEFA Avrupa Ligi'ne devam etme şansları var. Beşiktaş bu hedefleri yakalayabilecek oyuncu kalitesine de sahip... Sıkıntı, bu oyuncuların takım olarak gösterdikleri performansta yatıyor.

BİR SIÇRAMA DEĞİL...
CSKA maçında elde edilecek iyi bir sonuç, Beşiktaş adına bir sıçrama değil, yeni bir sürecin başlangıcı olur. Bu da takımın bundan sonraki lig performansını olumlu yönde etkiler. Çünkü ne kadar birbirinden ayrı tutmaya çalışsanız da çok kısa süre içinde ardı ardına oynanan bu maçlardaki iyi veya kötü sonuçlar, takımı alınan sonuçlar yönünde etkiler.
Tıpkı geçen hafta yaşadığımız hem lig hem Şampiyonlar Ligi kayıpları gibi, bu maçları birbirinden ayıramazsınız. Şimdi sıra bu kötü süreci bitirip, yeni bir başlangıç yapmakta...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA