Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Adilane skor

Haftalardır devam eden G.Saray'ın yüksek futbol temposu Eskişehirspor karşısında duraksadı. Daha doğrusu Eskişehirspor'un buna engel olması, G.Saray'ın puan kaybıyla sonuçlandı.
Tempo, oyun sürati ve çabukluğu büyük takımların farkını ortaya koyuyor. G.Saray elindeki çok yetenekli oyuncuların farkıyla oyun temposunu yukarıda tutup, rakiplerini hataya zorlayarak sezon başından beri tüm maçlarını lehine çevirdi.
Böyle oynayabilmek için Arda, Keita, Kewell gibi önde oynayan oyuncuların bireysel becerileri kadar, geriden gelen futbolcuların da desteğine ihtiyacınız var.
Galatasaray yediği golden sonra skoru değiştirecek yeterli zamanı olmasına rağmen bunu iyi kullanamadı. Bu maçta Kewell'ın etkisiz, Keita ve Arda'nın kontrol altında olması Galatasaray'ın, rakibi hataya zorlama şansını da bitirdi. Bunda Eskişehirspor'un golden sonra yapmış olduğu oyuncu değişiklikleri nedeniyle orta alanı ve defansı daha güçlendirmesinin de etkisi büyük oldu.

RİJKAARD YANLIŞ YAPTI
Futbolda güven çok önemli. G.Saray geriden gelerek bu sezon bazı maçları lehine çevirdi. Bu maçta belki bu güven duygusu veya nasıl olsa bu maçı çevirebiliriz inancı G.Saray takımında yanılgıya sebep oldu. Futbolda her maç ayrı bir sınav. Ve hepsinin şartları değişiktir. Bu konumda bulunan Eskişehir gibi bir takımı da hataya zorlamak için bu mücadele anlayışını ve ciddiyetini ortaya koymak gerekir. Bu da ancak oyun temposunu yükselterek, çabuk oynayarak, daha agresif olarak sahada da bunu göstermekle olabilir. G.Saray da agresif oynayamadı. Rijkaard'ın oyuncu değişiklikleri ve seçimleri de bu maç için doğru olmadı. Baros'un oyuna çok geç alınması, Aydın'ın sağ kanada alınıp, Keita'nın sola çekilmesi, Elano'nun oyuna alınmaması şeklinde sıralanabilir.
Elbette G.Saray'ın mecburi yaptığı rotasyonlar var. Defanstaki eksiklerden dolayı Hakan'ın stoperde, Uğur'un solda oynatılması gibi.
Bu maçtaki Rijkaard'ın kararlığının ve G.Saray'ın kötü temposunun yanında Eskişehirspor'un yapmış olduğu doğru işleri de, ortaya koyduğu iyi futbolu, mücadeleyi ve kazanma azmini de göz ardı etmemek gerekir.
Sonuç olarak bu skor iki takımın da ortaya koyduğu oyunun adilane şekilde karşılığı oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA