Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Delgado tartışması...

Devre arasının yaklaşması ile birlikte transferi açığa alınan Delgado gündeme girmeye başladı. İki tane konu var. Birincisi "Delgado dönecekse kim ayrılacak?" İkincisi ise, "Bu kadar uzun bir sakatlıktan sonra Delgado sağlam geri dönebilecek mi?"
İlk konuyu ele alırsak, "Kim gönderilecek?" sorusu gündeme geliyor. Bu tartışmalarda dönem dönem farklı isimler ortaya atıldı. Önce Sivok, sonra Fink ve Bobo ile Tello... Fakat bu oyuncuların performansları, gündemi başka isimlerin üzerine çevirdi. Sivok; Ferrari ve diğer defans oyuncuları ile iyi bir çizgi yakaladı. Fink son dönemdeki performansıyla vazgeçilmesi zor bir isim haline geldi. Bobo da yükselen form grafiği ve son dönemlerdeki golleriyle, hücumda sıkıntı yaşayan Beşiktaş'ın en önemli forvet oyuncusu oldu. Tello da kolay gözden çıkarılabilecek bir oyuncu değil. Tüm bu şıkları göz önünde bulundurursak, ibre Tabata veya Holosko'ya dönüyor.
Holosko antrenmalara başladı fakat dönüş zamanını bilmiyoruz. O da kolay vazgeçilecek bir oyuncu değil. Fakat Nihat ve Ekrem'in sağ kanatta görev yapabiliyor olmaları, Mustafa Hoca'yı böyle bir karara itebilir. Diğer alternatif ise Tabata... Geldiği günden bu yana performansı beklenenin çok gerisinde olan bir isim. Bu sebepten yarım sezonluğuna gözden çıkarılması düşünülebilir. Belki gönderilecek olması, gelişi kadar büyük tartışmaları da beraberinde getirebilir ama sahada Beşiktaş'a daha çok katkı yapabilecek alternatif bir oyuncu yaratma isteği böyle bir kararı da getirebilir.

BİR YABANCI DAHA GELİR MI?
İkinci konu: Geri dönüş kararı verilirse, Delgado'nun sakatlıktan ne kadar kurtulup, nasıl bir performans ortaya koyabileceği...
Bu kadar süre oynamamış bir oyuncunun tekrardan sağlıklı olarak yüzde yüz performansla geri dönebilmesi çok kolay değil.
Bu da Delgado ile ilgili alınacak geri dönüş kararında bir risk ortaya çıkarıyor. Geri dönüp oynamadan yine sakatlık ve formsuzlukla etkisiz eleman olarak sezona devam ederse takımın geldiği nokta itibariyle ciddi bir başağrısı yaratabilir.
Kamuoyunda Delgado ile ilgili bu konular tartışılırken, başkanın yeni bir yabancı oyuncu transferiyle ilgili istekleri gündeme gelmeye başladı. Delgado ile beraber başka bir yabancının transferi daha ortaya çıkarsa, bu tartışmalar farklı bir boyut kazanabilir. O zaman da, "Elinde bu kadar geniş bir kadro varken, böyle bir transfer katkı için mi yoksa kongre gündemi için mi yapılıyor?" tartışması başlar. Başkan tarafından yapılan her transferin Beşiktaş'a katkıdan çok ne tür sıkıntılar getirdiği çok açıkken böyle bir gündemi Beşiktaş'ta yeniden yaratmak ne katkı sağlar onun hesabını da doğru yapmak lazım.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA