Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Fark ortaya çıktı

Beşiktaş oyunun içerisinde dönem dönem iyi oynamasa da skoru lehine çevirebilecek etkiye sahip bir takım. Genel oyun stratejisi daha dengeli oynayıp rakiplerini kontrol altında tutarak çabuk çıkıp kontrataklarla gol yapma düşüncesi üzerine kurulu. Bunda da çok başarılı oluyor. Maçlarda bazen istenilen şekilde oynamıyor görüntüsü verse de topa sahip olup atağa çıktığı dönemlerde çok önemli işler yapabilen bir takım. Bunda elbette genel takım düzeni ve dengesinin yanı sıra alternatifli ve etkili oyuncu kadrosunun da payı büyük.
Gençlerbirliği maçı da aşağı yukarı bu düzen ve taktik anlayış içerisinde oynandı. İlk yarıda Beşiktaş rakibine çok fazla pozisyon vermese de kendisi de rakibinin direnci dolayısıyla çok fazla gol pozisyonu üretemedi. Fakat buna rağmen golü buldu. Golün getirdiği avantajı ikinci yarı kendi stratejisiyle birleştirip oyunu kendi yarı alanında kabul etti. Fakat özellikle bu yarının ilk 20 dakikalık bölümü Beşiktaş açısından oldukça kötüydü. Hem rakibe oynayacak alan ve zaman bıraktı hem de kalesinde çok pozisyon verdi.
Bunların neticesinde de kalesinde golü gördü. Golü atan Hursut enteresan bir oyuncu. Dönem dönem oynayan ama şans aldığı dönemlerde etkili olabilen ve enteresan yetenekleri olan bir futbolcu.
Yenen golden sonra yapılan Nihat-Yusuf, Holosko-Tello değişiklikleri Beşiktaş'ın bu maçtaki gidişatını değiştirdi. Özellikle Gençlerbirliği'nin attığı golden aldığı cesaretle Beşiktaş'ın üzerine gelme isteği Beşiktaş'a oyun anlamında avantaj yarattı. Çabuk çıkılan toplarla özellikle Yusuf'un, Holosko'nun ve Tabata'nın çok deplase olup kendi aralarında yaptıkları verkaçlar ve dip paslarla bir anda oyun farklı bir sonuca gitti.

GÜZEL HEDİYE
Bu oyuncular bireysel olarak etkili oyuncular. Yaratıcılıkları da üst seviyede. Bunu takım bütünlüğü ve temposuna birlikte adapte ettikleri zaman Beşiktaş'ın farkı ortaya çıkıyor.
Bu şekilde hem kendi farklarını ortaya koydular hem de Beşiktaş'ı farklı bir skora taşıdılar. Mustafa Hoca'ya da güzel bir geçmiş olsun hediyesi gönderdiler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA