Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Müthiş bir mücadele

Bu güzel mücadele için iki takımın teknik adamları ve oyuncularını kutlayarak başlayalım. Müthiş bir mücadele izledik. Maçın son dakikasına kadar devam eden tempo, istek ve agresiflik içine çirkinlik bulaştırmadan adilane bir şekilde sona erdi. Maçın bu şekilde oynanmasında Fenerbahçe kadar Diyarbakırspor'un da büyük payı var. Müthiş organize oldular. Kendi alanlarında oyunu kabul ederken sol kanadı Basemve Celaleddin ile sağ kanadı Tazemeta ve Adnan ile kapatarak Fenerbahçe'nin oldukça etkili olan bu bölgelerdeki oyuncularının hem önünü kestiler hem de defansın arkasına inip orta yapmalarına izin vermediler.
Özer ve Mehmet, geriye gelip etkili olabilecekleri alanların dışına çıkmak zorunda kaldılar.
Orta alanın içerisinde Ayman ve Barış'la, Fenerbahçe'nin en etkili ismi olan Alex'i maçın tamamında devre dışı bıraktılar. Bunları yaparken Tjikuzu ve Tazemeta gibi oyuncularla çok çabuk çıkıp etkili olmayı düşündüler; dönem dönem de başardılar. Çok daha önemlisi Fenerbahçe'ye baskıyı kendi sahasında yapabilecek cesareti gösterdiler. Yakaladıkları çok önemli pozisyonlar da var. Özellikle Bebbe'nin, Bilica tarafından düşürüldüğü ve Tazemeta ile yakaladıkları net pozisyonları değerlendiremediler.

DİYARBAKIR ÇOK DİRENÇLİYDİ
Fenerbahçe açısından puan kaybı elbette üzücü. Fakat maçın son dakikasına kadar da kazanma isteğini ortaya koydular. Yapılabilecek çok şeyi denediler.
Kanada inip orta yapmaya çalıştılar, ver-kaçlarla pozisyona girmeyi ve kapalı defansa şut atmayı denediler, en son da uzun ve yüksek toplarla Diyarbakır'ı baskıya alıp ikinci toplarla gol bulmaya çalıştılar ama olmadı. Bugün çok dirençli ve organize olan Diyarbakır, Fenerbahçe'ye bu şansı tanımadı.
Alex'in, Özer'in, Semih'in, Güiza'nın, Mehmet'in bu kadar etkisizleştirildiği bir maçta da Fenerbahçe'nin kazanması kolay değil. Bu kadar iyi mücadelenin ve futbol isteğinin olduğu karşılaşmada kötü olan tek şey hakem Koray Gençerler'in kritik yanlış kararlarıydı. Bilica'nın, Bebbe'yi düşürdüğünde göstermediği kırmızı kart ve Basem tarafından çekilip düşürülen Güiza'ya verilmeyen penaltı maçın iki takım adına da kaderini değiştirdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA