Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Sivok: 1 - Sivok: 1

Bu sezon ligdeki en önemli ve elindeki son hedefi olan şampiyonluk yarışına devam veya elveda maçına Beşiktaş, başlangıç için son derece doğru ve iyi bir strateji ile başladı. Oyuncu seçimleri ve oyun taktiği Galatasaray'a göre çok daha doğruydu. Hem mücadele edecek hem de Galatasaray'a karşı etkili olabilecek bir seçimle başlanılan ilk yarı bitiminde arkasında ahlar vahlar ve keşkeler bıraktı. Oyunun bu bölümünde hem oyuna hakimiyet olarak hem agresiflik hem de istek olarak iyi bir Beşiktaş izledik. Holosko'nun tartışılan pozisyonu, Nobre ile yakalanan önemli fırsatlar bu yarıda değerlendirilemedi. Özellikle sol kanatta Üzülmez ve Ekrem'in geliştirdiği ataklarla Beşiktaş çok etkili oldu. İlk yarıda yakalanan birçok orta fırsatı bu kanattan kullanıldı. Fakat özellikle Ekrem'in final paslarındaki dikkatsizliği veya aceleciliği Beşiktaş adına çok önemli olabilecek gol fırsatlarını doğmadan bitirdi. Oyunun bu bölümünde orta alan içerisinde Ersnt'in, Tello'nun ve Fink'in daha istekli, agresif olmaları Beşiktaş'a bu yarıda skor değil ama oyun üstünlüğünü getirdi.

SİVOK HATASINI TELAFİ ETTİ
İkinci yarı Galatasaray oyunu biraz daha kendi lehine dengeledi. Özellikle yapılan Jo-Caner değişikliği santrforsuz oynamanın dezavantajını ortadan kaldırırken Galatasaray'ın daha iyi oynamasına olanak sağladı. Sivok'un hatasını iyi değerlendiren Arda, golü atarak Galatasaray adına önemli bir iş yaptı. Fakat sakatlığı dolayısıyla oyundan çıkması Beşiktaş adına önemli bir avantaj sağladı. Buna oyuncu değişiklikleri ve skoru değiştirmek için yapılan müdahaleler de eklenince Beşiktaş oyunda tekrar etkinliği eline aldı. Galatasaray adına Arda'nın yerine Santos'un alınması Rijkaard'ın en önemli yanlışıydı. Beşiktaş'ın yediği golde hatası olan Sivok attığı golle hem kendi adına hem Beşiktaş adına hatasını telafi etti. Genel olarak Beşiktaş bu maçı oynadığı şartlar dolayısıyla önemli bir avantajı kaybetti diye düşünüyorum. Oyunun kontrolünü genel olarak elinde tuttu. Maçı kazanabilecek sayıda gol pozisyonu da üretti. Fakat bunları değerlendiremedi. Derbi maçlarda bu fırsatlar çok önemli. Bunları değerlendiren takımlar şampiyonluk yarışında kendi yerlerini belirliyorlar. Rakibini bu durumda yakalayan Beşiktaş eline gelen fırsatları ve imkanları kullanamayarak kendi kaderini çizdi. Golcüler susunca raconu Sivok kesti. Sivok:1 - Sivok: 1

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA