Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Strateji tuttu

Maçın başlangıcında takım listelerine bakanlar Mustafa hocanın forvet oyuncularından ümidi kestiğini, karşılaşmayı kazanmak için 1.5 forvetle oyuna başlayıp, 3 puanı kazanma görevini defans oyuncularına verdiğini düşünebilirdi.
Karşılaşmanın ikinci yarısının ortalarında skorboard'a bakanlar da topla oynama oranını yüzde 70 Kayseri, yüzde 30 Beşiktaş olarak gördüklerinde bu maçı ev sahibi takımın kazanacağını sanabilirdi.
Fakat 90 dakikanın sonucunda tabeladaki skor 2-1 Beşiktaş'ın lehine idi. Futbol içinde bir çok tezatı aynı anda barındırıyor. "Bu böyle yapılırsa kesin doğrudur" diye bir şey yok. İçinde her zaman bilinmezlikler ve sürprizler vardır.
Fakat futbolun tek gerçeği var; gol yememek. Kazanmak istiyorsanız öncelikle iyi savunma yapacaksınız. Dünkü Beşiktaş da bu düşünce ile oynadı. Dörtlü defansın önünde İbrahim Toraman-Ernst ile Fink'ten oluşan tamamı mücadele ve defansif gücü çok yüksek oyuncular dizilmişti. Onlara ilaveten Ekrem ve Tello gibi iki orta saha oyuncusu da yanlarındaydı.
Erken gelen golle bilikte bu oyun stratejisi de insiyafitin tamamen Beşiktaş'ın eline geçmesine neden oldu. Siyah-beyazlılar zaten düşük tempoda oynayan Kayserispor'a kontrolu hiç bir zaman bırakmadı.
Takım savunmasını iyi yapan, koşan ve iyi organize olan siyah-beyazlılar, akabinde buldukları ikinci golle ev sahibinin direncini de kırdı.

KONTROLÜ BIRAKMADI

Büyük takımlar felsefeleri gereği, sürekli kazanmak istedikleri için daha çok ofansif futbolcularla riske girerek oynayabiliyorlar. Fakat Beşiktaş bu maçın kendisi açısından bu sezonun kırılma noktası olduğunun bilinciyle hiç riske girmedi.
Önce kontrol, sonra skor düşüncesi ile çıktığı maçta e r k e n yakaladığı golle kontrolu eline aldı ve son dakikaya kadar da bunu gayet güzel götürdü. Önemli bir de galibiyet elde etti.
Kayserispor açısından söyleyebileceğimiz en iyi şey, çok güzel bir stada sahip olduklarıdır. Fakat iyi yapılamayan çim zemin ve maça rağbet etmeyen Kayserispor taraftarı bu güzelliği eksik bıraktılar.
Ligde buralara kadar gelip büyük başarı elde eden Kayserispor'un dünkü performansı da beklentilerin çok altındaydı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA