Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

İmza Holosko'dan

Denizlispor takım olarak can derdinde. Her maçtan alınacak puanlar hayati değer taşıyor. Maça başlangıç tempolarına baktığımızda bu isteklerini ortaya koyduklarını gördük. Maçın ilk 15 dakikasında agresif bir şekilde Beşiktaş'ı sıkıştırdılar. Ve oyunu Beşiktaş yarı alanına yıktılar.
Bu bölümde Youla, Angelov, Roberts ve Braga ile ceza alanı içerisinde etkili olmaya çalıştılar. İstekleri iyiydi ama Denizli takımının genel olarak ligdeki gol yüzdesine baktığımızda bu kadar arzulu olmalarına rağmen çok maçta gol kaydetmekte etkili olmadıklarını istatistiklere baktığımızda görüyoruz.
Nitekim bu maçta da bu şekilde oldu. Baskı kurmak istemek farklı bir şey, sonucu değiştirmek daha başka bir şey. Beşiktaş dengeli bir takım belki, ofans bölgesinde çok fazla bu sezon gol atmayı başaramadı ama oyunu defans yönünde iyi oynayabilen bir takım. Bu takım yeteneğini bu maçta da oldukça iyi kullandı.

DİRENÇLİ ORTA SAHA
Maçı ilk 20 dakikalık bölümünü saymazsak temponun çok fazla yükselmesine müsaade etmeden rakibine de çok fazla pozisyon şansı vermeden maçı götürdü ve bitirdi. Belki futbol olarak çok kaliteli ve keyifli bir maç olmadı. Ama şampiyonluğa tekrar ortak olabilmek adına kazanmak önemliydi.
Beşiktaş da önemli olanı gerçekleştirdi. Beşiktaş bu tür maçları orta alanında daha defansif oyuncularıyla oynamayı tercih ediyor. Bu maçta da Kaş, Ferrari, Sivok, Üzülmez dörtlüsünün önüne Toraman, Ekrem ve Fink üçlüsüyle çıktı. Özellikle Fink ve Ekrem dinamik oyuncular. Mücadele tempoları iyi. Bunlara Toraman'ın kesiciliğini ve agresifliğini de ekleyince Beşiktaş orta sahası bu tür maçlar için rakiplere karşı oldukça dirençli hale geliyor.
İkinci yarı Tello'nun orta alanın içerisine biraz daha girip topu ve oyunu yönlendirmesi Holosko'nun da dönem dönem ona eşlik etmesiyle oyun Beşiktaş'ın istediği şekle geldi. Bu maçta Holosko, Beşiktaş için sonucun gelmesinde en etkili oyuncu. Golü atmasının yanında yaptığı iki önemli asist Bobo tarafından golle değerlendirilebilse maç çok daha erken kopardı. Ama ne olursa olsun attığı gol de Beşiktaş'a altın 3 puan getirdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA