Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Parmaklıklar Ardında "Gül"ler açtı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül'ün Sinop'ta çekilen atv'nin sevilen dizisi "Parmaklıklar Ardında"nın tutkunu olduklarını ve hafta başında Sinop Cezaevi'ndeki seti ziyaret edeceklerini bu sütunlardan duyurmuştum. O ziyaret, pazartesi günü gerçekleşti. Gül çifti, ziyaret sırasında diziyi çok beğendiklerini, kaçırmamaya çalıştıklarını söylediler. Ayrıca senarist Feride Çiçekoğlu'ndan dizinin gelecek bölümleri hakkında tüyo almaya da çalıştılar. Hayrünnisa Gül öğle yemeğini yapımcı Ayşe Durukan, senarist Feride Çiçekoğlu, yönetmen Nisan Akman ve oyunculardan Zeynep Eronat ve Özgül Kavruk'la beraber yedi. B2 koğuşuna yapılan ziyarette de birbirinden renkli görüntüler yaşandı. Hayrünnisa Gül, dizinin "Nisan bebeği"ni kucağından indirmezken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, oyuncu Cengiz Bozkurt'a "Çok iyi kötü adam oynuyorsun. Ama bundan sonra seni bir komedi dizisinde görmek isterim" diyerek, iltifat etti. Yaklaşık 45 dakika süren ziyaret sırasında koğuşun vazgeçilmez aksesuvarı kömür sobası üzerinde demlenen çaylar içildi, Sinop'a özgü bir hamur işi olan nakullar yenildi. Gül çifti, diziyi izlerken soba üzerinde demlenen çaya imrendiklerini, bu sayede özlem giderdiklerini söylediler. Dizi oyuncuları ise son derece etkilendikleri ziyaret sonrası duygularını şöyle ifade ettiler:
ZEYNEP ERONAT: İlk karşılaşmamız öğlen yemeğinde Hayrünnisa Gül ile oldu. Yemekte yan yana geldiğimizde beklediğimden daha genç, uzun boylu ve ince göründüğünü söyledim. Gerçekten daha farklı mı göründüğünü sordu ve "Sandığınız kadar genç değilim, yakında anneanne olacağım" dedi. Kendi yurtiçi/yurtdışı seyahatlerinden bahsetti. Özellikle Bangladeş seyahatinden çok etkilendiğini söyledi. Türk bayrağının belli bir standart ölçüsü olmadığından veya uygulanmadığından duyduğu üzüntüyü belirtti. Kendi hayatında düzeni çok sevdiği için Köşk'te de düzenden ve sistemden yana olduğunu, her şeyi not aldığını, listelediğini, böylelikle her şeyin daha kolay ilerlediğini söyledi. Aile birliğinin yaygınlaştırılması için biz sanatçılara çok görev düştüğünün altını çizdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ise koğuşta tanıştık. Bize çok güler yüzlü ve sıcak davrandı. Sinop halkının dizide rol alıp almadığını sordu. Biz de yan kadronun neredeyse hepsinin yöre insanından oluştuğunu, özellikle de kalabalık görüş sahnelerinde Sinoplular'ın görev aldığını söyledik. Cumhurbaşkanımız da koğuşta daima bizimle rol alan Sinoplu Kamile Hanım'a yolda insanların onu tanıyıp tanımadığını sordu.
ÖZGÜL KAVRUK: Cumhurbaşkanı'mızın son derece sıcakkanlı ve mütevazı olduğunu düşünüyorum. İlk kez bir Cumhurbaşkanı, eşiyle birlikte dizi setini ziyaret ettiği için çok gurur duyduk. Dizideki kızımı sordu ve sette Hayrünnisa Hanım bebekle çok ilgilenince "Alıştırma yapıyor, yakında anneanne olacağı için" diyerek güldü.
ZEYNEP GÜLMEZ: Cumhurbaşkanı'nın sanatçılara gösterdiği ilgi beni çok heyecanlandırdı ve samimi olduğunu hissettim. Bunlar, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'dan bu yana özlediğimiz görüntüler. Zira sanata ve sanatçıya yakın duran, halka da yakın duruyor demektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA