Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Pembe haber bülteni lazım

Köşemizin 'nokta atışlarında usta' okurlarından Serda Kranda'nın önerisi eminim sizi de yüreğinizin köşesinden yakalayacak:
"Merhaba Yüksel Bey, benim bir fikrim var. Aslında yaptığım küçük araştırmada herkes bu fikre sıcak baktı ve özellikle Uğur Dündar'ı önerdi. İçime sinmedi size söylememek... Bence televizyonda bir şey olacaksa önce siz bilmelisiniz.
Son zamanlarda çok sarsıcı olaylar yaşadık. Ben olan bitenlere varoluş penceresinden bakmayı tercih ettiğim için, bunu ülkemizle sınırlamadan tüm insanlık olarak algılıyorum.
Japonya'daki depremden tutun da, bir adamın sokak ortasında canına kastedilmesine kadar... Artık insanoğlu çaresizliğin doruklarında olduğunu idrak etmeye başladı. Aslında tüm dünya, büyük bir depresyonda! Belirsiz geleceğimize, şimdinin kaygılarının gölgesi düşüyor. Umut, sevinç ve iyi şeylere dair duyarsızlaştık.
İşte ben diyorum ki, bir şey yapalım... Televizyon bunun en güzel mecrası olacaktır.
Her akşam ana haber bülteninde şöyle bir bölüm düşlüyorum: 'Sevgili seyirciler bugün olanlar sadece bu bültende duyduklarınız kadar değil. Aslında bugün çok güzel şeyler de oldu. Mehmet, Ayşe'ye evlenme teklif etti. Sıdıka Hanım, sokaktaki kediyi evine alıp bakmaya karar verdi. 8 aylık Kerem bugün 'Anne' dedi. Meliha'nın menekşeleri bugün tomurcuklandı... Ve Tahsin akşam üzeri tüm işinin gücünün arasında kendine bir bardak çay ısmarladı."
Ve sonra sokak görüntüleri, güzel bir müzik eşliğinde..
Tekrar yayına bağlanıldığında spiker şöyle diyor: 'Bugün siz hangi küçük şeyler ile mutlu oldunuz?' Ve bülten kapanıyor...
Daha sonra da biz kendi halinde yaşayan insanlar belki mutlu anlarımızı cep telefonumuzun kamerasına kaydedip paylaşıyoruz. Ve bir 'Aslında mutluyuz yahu!' hareketi başlıyor. Bunca hayhuyun arasında haber bültenlerinin ilgisini çeker mi bu fikir bilmiyorum ama doğrusu ben iki gündür içim çok sıkıldığında böyle şeyler düşünüyorum. Güzel kızımın da küçük şeylerden büyük mutluluklar duyabilecek kadar özünde mutluluğa meyilli olmasını diliyorum... Herkes 'Amaaaan dünyayı biz mi kurtaracağız?' diye düşünüyor.
Oysa ben kalpten inanıyorum. Evet, dünyayı biz kurtaracağız! Sonsuz sevgilerimle..."




Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA