Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Pargalı İbrahim'e fazla alışmayın

Dün, yani Muhteşem Yüzyıl dizisinin Show TV'de yayınlandığı gün, Kanuni Sultan Süleyman'ın 516'ncı doğum yıl dönümüydü.
Sabah.com.tr harika bir zamanlama ile Kanuni'nin yaşam öyküsünü anlatan ayrıntılı bir biyografi yayınladı. Tarihe ilgimden dolayı olayların pek çoğunu bilmeme rağmen sonuna kadar zevkle okudum.
Dizi izleyen ama tarih bilgisi yeterli olmayan seyircileri hemen uyarayım: Pargalı İbrahim'e fazla bağlanmayın, zira çok sevdiği padişahı tarafından boğdurulacak. Sebebi de yıldızının hiç barışmadığı Hürrem Sultan olacak.
Şöhret ve para, zayıf karakterleri kurt gibi kemirir.
Eğer iskeletinizi oluşturan ahşap direkler zayıfsa, kurt istilasına dayanamaz ve çöker. Pargalı'nın malzemesi de eksik çıkacak. Aldığı ünvanlar ve devlet içinde giderek artan gücü onu fena halde şımartacak.
Bir de sanat sevgisi başına iş açacak.
Geçen bölümde yeni sarayının duvarlarına resim yaptırmaya karar vermişti ya, onunla yetinmeyecek.
Çıktığı Avrupa seferlerinden aldığı heykelleri saray bahçesine ve At Meydanı'na dikecek. Bu da başta Hürrem olmak üzere ona muhalif olanlara 'malzeme' verecek. Bu tutkusu, "İbrahim aslında Hristiyan.
Asıl amacı tahtı ele geçirmek" diyenlerin ekmeğine yağ sürecek. Son olarak Kanuni'nin verdiği 3 milyon altını beğenmeyip "Fatih, sadrazamına 4 milyon altın vermişti" deyince, aralarına kara kedi girecek.
Hürrem'in, Kanuni'nin kulağına "Pargalı, kardeşiniz Hatice Sultan'ı ihmal ediyor" diye fısıldaması da bardağı taşıran son damla olacak.
1536 yılında bir iftar daveti için saraya çağrılan Pargalı Damat İbrahim Paşa, daha sonra Şehzade Mustafa'nın boğdurulmasında da kullanılan sağır ve dilsiz 4 cellat tarafından yağlı iple boğulacak.
Diyeceğim o ki, Okan Yalabık'ın muhteşem oyunculuğunun keyfini çıkarmaya bakın. Bir süre sonra onsuz kalabilirsiniz...
Bu arada sakın ola ki, "Bu yazıyla, dizinin keyfini kaçırdın" diye e-posta göndermeye kalkmayın.
Vallahi Karadeniz fıkrası gibi olur:
Temel'e sormuşlar: "Niye Titanik filmine gitmemekte ısrarlısın?" Temel, yanıt vermiş: "Sonunu biliyrum daa!"


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA