Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Nerede çokluk orada yokluk!

Bu kadar fazla dizi olmasının, sektörün sadece dizilere bel bağlamasının büyük sakınca yarattığını, televizyon sektörünün kendi köküne kibrit suyu döktüğünü, freni boşalmış kamyonun hızla yokuş aşağı gittiğini bu köşede en az 10 kez yazmıştık. İşte kamyon gelip duvara tosladı. Reyting soruşturması aslında, kaza sonrası 'olay yeri inceleme' ekiplerinin yürüttüğü araştırmadan başka bir şey değildir.
Öncelikle iş bilmeyen yapımcılar, yönetmenler, senaristler türettik. Yılda 100 dizinin ekrana sürüldüğü bir vahşi ormanda, elde palalarla reyting avına çıktık.
Bu kaotik ortamda, tabii ki birileri öne çıkmak için 'orman kanunlarını' uygulayacaktı.
Nitekim öyle de oldu.
Denek isimleri sızdırıldı... Büyük ihtimalle birileri, büyük haksız kazançlar elde etti, elini başkalarının cebine attı, halkın televizyon konusundaki izleme alışkanlıklarının, taleplerinin ve eğilimlerinin yanlış ölçülmesine yol açtı.
Dile kolay... Yılda 100 dizi... Peki, bu sektörde her bir bölümü bir sinema filmi uzunluğundaki bunca diziyi yazacak senarist, çekecek yönetmen, prodüktörlüğünü üstlenecek yapımcı, hakkını verecek ışıkçı, kurgucu, kostümcü vs. var mı? Tabii ki yok.
Peki, televizyoncu olmayan televizyoncular ne yapacak? Tabii ki ürünlerinden emin olmadıkları için, ellerine geçirdikleri denek listelerinin izini sürüp kapı kapı dolaşarak şike yapacak!
Yani?.. Yanisi yok...
Kendimiz ettik, kendimiz bulduk!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA