Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Reytingin kilosu kaça?

Cuma akşamı bir Survivor'a baktım, bir de Star'ın çiçeği burnunda yarışması Yeni Bir Hayat'a... Birinde insanlar kilo kaybetmemek için incecik yengeç bacaklarının içindeki bir damlacık eti 'Hüüüüp' diye çekmeye çalışıyor; diğer taraftakiler kilo kaybedebilmek için türlü işkenceyi göze alıyorlardı.
"Acaba" dedim içimden, "Obezler Survivor'a katılsa, daha iyi olmaz mıydı?"

KENDİNİ DÜŞÜNEN YOK
Obezite bir hastalık. Şişmanlık, insanların hayatını tehdit eden bir sağlık sorunu. Ama 14 yarışmacıdan birkaçı dışındakiler hep 'başkaları için' zayıflamaya karar vermişler.
Biri, şişman olduğu için kendini terk eden sevgilisinden intikam almak için gelmiş, biri çocuğunun anaokulundaki arkadaşlarının kendisiyle "Şişko, şişko" diye alay etmesine içerlemiş, bir başkası oğluyla basketbol oynayamadığı için utanmış, diğeri sevdiği kız "Kilo verirsen seninle evlenebilirim" dediği için katılmış v.s...
Hani içlerinden biri çıkıp da, "Ben bu haldeyken sağlıklı değilim. Öncelikle kendime daha sağlıklı bir hayat kurmak için buradayım" demedi. Oysa asıl mesele bu olmalı.
Tartıya çıkanların kiloları ise giydikleri beyaz tişörtlerin üzerine koca rakamlarla yazıldı. Sanırsınız zayıflamaya gelmiş hasta insanlar değil de Alcatraz hapishanesindeki mahkumlar!
Üzerlerinde taşıdıkları da kiloları değil, sanki sabıka numaraları... İçlerinden biri, göğsündeki sayılara bakıp şöyle dedi: "Burası mahşer yerine benziyor. İnsanların günahı, yüzlerine vuruluyor sanki..."
İlk programdaki izlenimim, yarışmacıların birer spor hocasından ziyade psikiyatra ihtiyaç duydukları yönündeydi.
Tartıya çıkan gözyaşına boğuluyor; yaşadıklarını anımsayan, kaderine kahrediyordu. 27 yaşında tam 239.9 kilo olan Fatih şöyle diyordu mesela: "Yolda herkes parmağıyla beni işaret ediyor. Artık toplumda görünmez olmak istiyorum..."

ELENENLERE NE OLACAK?
Bir de adayların neredeyse tümünün bu yarışmayı 'son umut' olarak görmeleri büyük bir tehlike yaratıyor. Zaten psikolojik olarak zor durumdalar, bir de her hafta içlerinden biri 'elenme mutsuzluğu' yaşayacak. Peki elenenlere ne olacak? Kimsenin umurunda mı?
Umarım karakter olarak zayıflamadan, kilolarıyla birlikte benliklerini de o kampta bırakmadan, reyting laboratuvarında kobay olarak kullanılmadan, verirler o kiloları...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA