Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

100 liraya satılık asalet

LORD, leydi, dük, düşes olmayı kim düşlemez?
Buckingham Sarayı ve civarından medyaya düşen her düğün ayrı bir peri masalı değil mi? Altın işlemeli faytonların içinde süzüm süzüm süzülen asil gelin ve damatlar, şahane döpiyesler, göz alıcı şapkalarla onlara pirinç fırlatan düşesler, her biri ayrı güzellik yarışmasından fırlamış gibi duran nedimeler, genç kızlara 'Ahhh' çektiren yakışıklı sağdıçlar... Binlerce dönüm arazi içindeki muhteşem malikaneler... At üzerinde, cins köpekler eşliğinde av partileri...
Garaj dolusu lüks otomobil, vs...

MÜTHİŞ GİRİŞİM
Son derece akıllı bir girişimci çıkmış, insanların içindeki bu ihtiras yüklü özlemi ve kıskançlığı paraya tahvil etmenin yolunu bulmuş. Bunca işimin arasında internet sitelerindeki ilginç satış ilanlarını her daim gözlemek gibi tuhaf bir alışkanlığı olan bendeniz, bu kez gördüğüme inanamadım. Bir firma, internet üzerinden 'asalet sertifikası' dağıtıyor.
Hem de 99 liraya... Hem de adrese teslim... Yani sertifikayı aldığınız anda bir İskoç asilzadesine dönüşüyorsunuz.
Yemin etseniz, başınız ağrımaz. Çerçeveletip, duvara astığınız lord ya da lady unvanını, inanmayan kişinin burnuna sokarsınız gerektiğinde...
İster kendiniz lord veya lady olun, ister sevdiğinize doğum günü ya da Sevgililer Günü armağanı olarak verin.
Vallahi 'akılda kalıcı hediye' olarak bundan daha orijinalini düşünemiyorum.

ÜÇÜNCÜSÜ İNDİRİMLİ
Firma, sertifikayı İskoçya'dan getiriyor. İddiaya göre İskoçya Devleti'nden tasdikli bir unvan belgesiymiş.
Bu unvan sayesinde istediğiniz Avrupa ülkesine, istediğiniz zaman özgürce giriş yapabiliyormuşsunuz.
Kısa süre için 2 adet sertifika alana üçüncüsü yüzde 50 indirimliymiş! İngiliz şirket, İskoçya'nın batısında Kıncavel bölgesinde sahip olduğu 500 dönümlük arsayı tam 50 bin parsele bölmüş. Bu sembolik parsellerden birini satın aldığınızda, otomatikman İskoç lordu ya da leydisi oluyormuşsunuz.
İşlem tamamlandığında arsanızın tapusuyla birlikte lord ya da leydi sertifikasını adresinize gönderiyorlarmış. Bu belgeyi aldıktan sonra resmi yazışmalarda isminizin başına 'lord' ya da 'lady' unvanını yasal olarak ekleme hakkına sahip oluyormuşsunuz!
Bunların ne kadarı gerçek, ne kadarı 'pazarlama yöntemi' bilmem. Ama yakın çevrenizde bile 'lord' ya da 'lady' diye anılmak için 100 lira vermeye değmez mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA