Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Vekilim erdi muradına!

Behzat Ç. nihayet Savcı Esra ile evlendi. Sanırım buna en çok MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen sevinmiştir. Zira vekilimiz bir süre önce Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e cevaplaması için bir soru önergesi vermiş ve "Behzat Ç. adlı diziyle Türk ailesinin temeline dinamit konuluyor. Bu dizide bir savcı ile bir emniyet görevlisi evlenmeden, nikahsız birlikte yaşıyorlar. Bununla ilgili bir girişiminiz oldu mu?" sorusunu yöneltmişti.

NİKAH ŞAHİDİ HAZIRDI
Bundan birkaç gün sonra Star TV'de Melek Baykal'ın sunduğu programa konuk olmuştum.
Milletvekili Belen de programa telefon bağlantısı ile katılmış, konu üzerinde karşılıklı sohbet etme olanağı bulmuştuk. O sohbet sırasında vekil demişti ki, "Yeter ki evlensinler; ben nikah şahitleri bile olurum..."
Behzat Ç.'nin son bölümünde başkomiserimiz ile gönlünü kaptırdığı savcı hanımımız nikah masasına oturup karşılıklı 'Evet' dediler. Baktım, şahitler arasında Milletvekili Bülent Belen yoktu. Bence dizinin yapım ekibi tarihi bir fırsatı kaçırdı. Eğer vekil Belen'i ikna edip 'konuk oyuncu' olarak nikah sahnesine dahil edebilselerdi, bugün haber birinci sayfalardan veriliyor olurdu...
Bu arada dizinin kendine özgü bir romantizm anlayışı var. En duygusal sahnede bile silah eksik olmuyor. Behzat Ç. damat kostümünün beline silah takmıştı. Hatta düğünün sonunda silahını çekip tavana doğrulttu ama neyse ki ateş etmedi. Yardımcısı Harun bile olaya tepki gösterip "Amirim, damatlığın içine de mi tabanca kuşandın?" dedi.

BALONA KURŞUN
Genç komiserin sevgilisine evlilik teklifi de silahların gölgesinde yaşandı. Komiserimiz bir uçan balonun ucuna nikah yüzüğü bağlayıp sevgilisinin penceresine uçurmak istedi. Ama sevgilisi balonu yakalayamayınca, tek taş uçup gitmesin diye bizimki silahını ateşleyip balonu düşürmeye çalıştı. Kızın ağabeyi Harun ise olaya öyle sinirlendi ki, tabancasını çıkarıp damat adayı meslektaşının kafasına dayadı.
Diyeceğim o ki, Behzat Ç. dizisinde de iki tür romantizm anlayışı var:
Kısa namlulu ve uzun namlulu...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA