Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Teknoloji ıskaları

Teknoloji geliştikçe ve günlük hayatta kullanılan elektronik aletlerin işlevi artıkça, dizi ve reklam çeken yönetmenlerin de işi zorlaşıyor. Çünkü hepsinin 'bu' yeni teknolojilerden haberdar olmaları gerekiyor. Aksi halde ortaya tuhaf durumlar çıkıyor.
Köşemizin gediklilerinden Mustafa Taşvur bu konuya örnek oluşturabilecek bir reklamdan söz ediyor:
"Sayın Yüksel Bey, şu sıralar bir GSM firmasının reklamında, aile aynı odada televizyondan, laptop'tan, tablet bilgisayardan ve cep telefonundan aynı anda TV izliyor. (Hani şu kayınvalidesine kumandayı veren evin erkeği reklamı...) Ancak hiç kimse kulaklık takmıyor ve sesler birbirine karışmadan televizyonu nasıl izliyorlar, anlamış değilim."
Bir başka okurumuz Selim Emre Nesrin de bir komedi dizisindeki iletişim garabetini kaleme almış:
"Merhabalar Yüksel Bey, 1 Erkek 1 Kadın dizisinde gördüğüm bir tuhaflığı sizinle paylaşmak istedim. Ozan'la Zeynep, oturma odasında televizyonun karşısında dondurma yerken, Ozan, Zeynep'in de dondurmasını yemek için çaktırmadan cep telefonuyla evlerinin telefonunu çaldırıyor.
Ama aynı kadrajda arkada bir telsiz telefon var ve şarj konumunda! Eğer paralel telefon gibi bir şey yoksa aynı odanın içinde 10 metre arayla başka bir telefon kullanmaz benim bildiğim Türk insanı!"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA