Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Ramazan'a çok yakışacaklar

Geçen Ramazanlar'da televizyon kanallarını bu köşede sık sık eleştirirdim, kutsal aya yakışan özel ve özgün programlar hazırlamadıkları için...
Her yıl bir öncekinin kopyası yapımları, belgeselleri, dini içerikli filmleri ekrana dayayıp adeta 'yasak savan' anlayışın, bu yıl değiştiğini mutlulukla gözlemliyorum.
Özellikle atv ve Star iki müthiş yapımla Ramazan'ın gerçek anlamını ve güzelliğini ekrana taşıyacaklar.

HAZRET-İ ÖMER
atv, tüm Müslüman âlemiyle aynı anda yayına sokacağı, müthiş prodüksiyon Hazreti Ömer'in Hayatı ile şimdiden rakiplerine fark atmış görünüyor. Dünyanın en pahalı prodüksiyonlarından biri olan, çekimlerinde binlerce figüranın rol aldığı, son sinema tekniklerinin kullanıldığı Hazreti Ömer'in Hayatı'nın atv'deki fragmanları bile büyük ses getirdi. İlk bölümü gerçekten büyük bir merak ve heyecanla bekliyorum.
Star TV ise yine son derece özgün bir yapımla izleyicilerine Ramazan keyfini yaşatmaya hazırlanıyor. Dört imanlı ve azimli Türk genci, Hicret'i çöllerde adım adım yaşayacak ve biz ekran başındakilere yaşatacaklar.
Hazret-i Muhammed'in (S.A.V.) 622 yılında Mekke'den Medine'ye yaptığı göç yolculuğunu, o zamanın şartlarını bire bir yaşayarak gerçekleştirecek olan gençler; Allah sevgisinin, iman gayretinin nelere muktedir olduğunu bir kez daha ispatlayacaklar.
Talha Uğurluel, Murat Doğru, Kemal Ayyıldız ve Abdurrahman Öztürk'ten oluşan ekip; 55 derece sıcaklıkta günlerce süren 480 kilometrelik bu zorlu yolculuk sırasında Hicret'in gerçek anlamını tüm inananlara yeniden hatırlatacaklar.
Onları uzaktan izleyen Dr. Selman Kuzu, Mehmet Ali Bulut ve Dr. Necati Öztürk ise hem yolculuğun her adımını yorumlayacak, hem de Hicret'le ilgili Müslümanlar'ın merak ettiği soruları yanıtlayacaklar. GroupM Entertainment ve TFT Yapım tarafından hazırlanan Hicret:
Kutsal Yolculuk adlı belgesel, Ramazan ayı boyunca her akşam izleyicilerle buluşacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA