Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Güvenlik görevlileri alınabilir

Bir dizideki güvenlik görevlisinin, doktorun, hemşirenin ya da sekreterin kötü bir karakter çizmesi, bu meslek gruplarının genelinin 'kötü' olduğunu gösterir mi?
Tabii ki göstermez. Üstelik o meslekten, bu meslekten olmayacaksa, senaristler nasıl kötü karakter yazabilirler ki?
Yine de okurlarımız, bu tür konulara hassasiyet gösteriyor. Bilge Saylan adlı okurumuz da Hayatımın Rolü dizisinde site güvenlik görevlilerinin kötü gösterilmesine eleştiri getirmiş:

RENCİDE EDİLİYORLAR
"Yüksel Bey, sizi uzun süredir takdirle izleyen bir okurunuzum..
Çeşitli konulardaki görüş ve eleştirilerinizi candan alkışlarım. Sizinle TV dünyasına ilişkin bir görüşümü naçizane paylaşmak istedim.
Star TV'de bir süre önce başlayan Hayatımın Rolü dizisi... Sizin de bildiğiniz gibi Robin Williams'ın o sevimli Mrs. Doubtfire'ının bence kötü bir taklidi. Dizide abartılan pek çok arabesklik mevcut... Ortaokul müsameresi tadında, orijinalinin yanından bile geçemeyecek bir 'alıntı' ya da 'taklit' diyelim...

İŞLERİ HEP OYNAŞMAK
Sayın Aytuğ, ben sinema eleştirmeni ya da senaryo yazarı değilim, üniversite mezunu bir izleyiciyim sadece. Dizinin çekimine ilişkin teknik, görsel vs... unsurları eleştirmek de haddim değil.
Ancak, burada sizinle paylaşmak istediğim, bu dizinin bilerek ya da bilmeyerek insanları ve meslek gruplarını rencide etmesidir.
Bu dizide yabancı uyruklu bakıcılar ve hizmetlilerin hırsızmış gibi gösterilmesinin yanısıra, çizilmiş olan güvenlik görevlileri tiplemesine ne demeli? Dizide (ilk bölümden itibaren) bir sitenin güvenlik görevlileri, evlerdeki bakıcılarla (özür dilerim-tabiri caizse) oynaşmakta, hırsızlığa göz yumarak ortak olmakta, gece görev saatleri içinde bakıcı-hizmetlilerle sağda solda buluşmakta...
Hizmetçi kaçıp yerine yenisi gelince bu sefer ona yılışmakta... Yine bir başka güvenlik görevlisi -bu sefer orta yaşlı- kendine uygun bulduğu Yaşar Hanım'a (!) asılmakta... Kısacası adamlar sanki sitenin güvenliğini sağlamakla görevli elemanlar değil de, bakıcı ve hizmetçi avına çıkmış erkekler! Bir meslek grubunu ne kadar rencide edici bir sergileme... Örneğin, doktorları küçük düşürecek bir atıfta Tabipler Odası ayağa kalkar. Ne bileyim, bundan yıllar önce hatırlarsınız çok sevimli bir Bizimkiler dizisi vardı.
Orada bile 'kapıcı' tiplemesi yüzünden rahatsız olup, bunu dile getirenler oldu. Sanırım, güvenlik elemanlarının da bir derneği vs... vardır, bunları izleyip, haklarını koruyacak...

HİÇ KOMİK DEĞİL
Benim yaşadığım sitede de güvenlik elemanları çalışır. Ayrıca bir yakınım da güvenlik görevlisidir.
Kimseye yan gözle bakmazlar, görevlerinin bilincinde ve ekmek parası derdindedirler.
Diyeceksiniz ki, dizideki gibi insanlar da yok mu? Tabii ki, her meslekte olduğu gibi vardır.
Ama bunu bir komedi unsuru olarak kullanıp tüm güvenlik görevlileri camiasını rencide edecek şekilde teşhir etmek niye? Bu komiklik midir sizce?
Seyirciyi güldürmek adına yapılan bu seviyesiz ve sulu tiplemeleri; güvenlik görevlilerine yapılmış, onların meslek onurunu zedeleyici bir hata olarak nitelendiriyor ve kınıyorum.
Saygılarımla, iyi çalışmalar..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA