Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Büyük Risk'in eksiği

BİLGİ yarışmalarının bu sezon ekranda daha çok görünmelerine nasıl seviniyorum anlatamam.
Günde beş saatini ekran başında geçiren ama eğitimkültür olanakları kısıtlı olan bir coğrafya için bu gelişmeyi önemli sayıyorum.
Star ekranlarındaki Büyük Risk de ilgiyle izlediğim yarışma programlarından.
Özellikle Selçuk Yöntem'in performansını son derece başarılı buluyorum. İnce, zeki, adaletli, nüktedan ama asla programın bir 'bilgi yarışması' olduğu gerçeğini unutmadan, su gibi akıcı bir tarzda sunuyor Büyük Risk'i ama benimle birlikte pek çok izleyicinin şikayet ettiği bir ayrıntı var. Bilgi yarışmalarında sorunun doğru yanıtının aynı zamanda görüntülü yani 'yazılı' olarak da ekrana gelmesi vazgeçilmez kuraldır. Bu gizli kural sadece işitme engelliler için konulmamıştır. Sıradan insanlar için de yanıtın algılanma eşiğinin düşürülmesi gereklidir ama gelin görün ki, Büyük Risk'te doğru yanıtlar sadece söylenip geçiliyor. Hem de programın kısıtlı süresi yüzünden büyük bir hızla...
Tamam, yarışmalarda tempo önemlidir ama yanıtların altyazıyla ekrana taşınması süreyi etkilemez ki...
Format sahibine, yapımcısına, yönetmenine sesleniyorum: Lütfen bu güzel yarışmayı daha fazla 'riske' atmayın!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA