Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

'Şef' Poyrazoğlu provada

Kordonciyan Ailesi'nin Harbiye'deki smokin atölyelerini ziyaret etmek, bende alışkanlık haline geldi. Bir yakınımın smokin ihtiyacını bahane edip gidiyor, duvarlardaki Atatürk'ün fotoğraflarına defalarca bakıyor, âdeta 'beyefendiliği' içime çekiyor, 'zarafete' ruhumla dokunmaya çalışıyorum.
Geçen hafta dükkanda sevgili Levon ile sohbet ederken, kapıdan Ali Poyrazoğlu girmesin mi?
Ben kıyafet bakmaya gelmişken karşımda 'bedavadan' stand-up buluverdim.
Malum, Ali Ağabey 11 Aralık'ta Cemal Reşit Rey'de Borusan Filarmoni Orkestrası'nı yönetecek. Geçen yıl, Cem Yılmaz'ın şefliği ortalığı yıkıp geçmişti. Şimdiden haber vereyim, bu seferki de en az onun kadar ilginç ve neşeli olacak.

EŞSİZ BİR KOSTÜM
Ali Poyrazoğlu, bu özel gece için âdeta kampta. Kostümler ise yıkılıyor. Detaylara girip eğlencenin tadını kaçırmak istemiyorum ama fantezi kostümlerinin ardından en son giyip de orkestrayı yöneteceği kıyafetten bazı ipuçları vermezsem çatlarım. Çünkü provası, gözümün önünde yapıldı.
Bordo ve siyah karışımı, klasik desenlerden oluşan bir frak... (Ben Ali Ağabey'i kızdırmak için "Abi koltuk döşemesinden frak yaptırmak senin fikrin miydi?" filan diyecek oldum, kabak zavallı Levon Kordonciyan'ın başına patladı...
Ali Ağabey, o müthiş oyunculuğuyla Levon'a dönüp "Hani bu kumaş çok pahalıydı, özeldi, bulunmazdı? Bak, adam gazeteci. Yarın gazetesinde 'Ali, döşemelik kumaşla filarmoni yönetecek' diye yazarsa ne yaparız?" demesin mi...)
Şov bununla bitmedi tabii...
Neyse, kıyafete döneyim. Bu ağır klasik frakın içine bisiklet yaka tişört... Altına eşofman ve spor ayakkabı...
İvana Sert ile Hakan Akkaya'nın bile aklını başından uçuracak böyle bir kombinasyonu ancak Ali Poyrazoğlu gibi bir çılgın tasarlayabilirdi zaten...

GERÇEKTEN YÖNETİYOR MU?
Herkesin merak ettiği soruyu Ali Ağabey'e yönelttim; yanıtladı: "Siz ünlüler, gerçekten o koca orkestrayı yönetiyor musunuz? Yani siz elinizi kolunuzu sallamasanız, çalamayacaklar mı?"
Ali Ağabey, "Aynı soruyu ben de hocam Gürer Aykal'a sordum. Elime bageti tutuşturdu ve uygulamalı olarak gösterdi. Gerçekten de ben durunca, orkestra da duruyor. Onların önünde sadece notalar var. Ne zaman gireceklerini, ne zaman çıkacaklarını, onlara şef gösteriyor. Eğer önceden işaretinizi vermezseniz, hepsi çalmayı bırakıp öylece size bakıyorlar..."
Ali Poyrazoğlu o gece sadece orkestra yönetmeyecek.
Aklında öyle bir koreografi ve oyun var ki, Cemal Reşit Rey'e gidenler bir müzikal gösteriden çok daha fazlasını bulacaklar.
Bence kaçmaz. Tabii bilet bulabilirseniz...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA