Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Arabın yüzü, Şam'ın şekeri

Türkiye bugüne kadar Ortadoğu'da yapmadığı sükseyi, Türk dizileri sayesinde yapıyor. Arap ülkelerinin televizyon izleyicileri, bizim dizilerin yıldızlarına adeta tapıyor.
Gün geçmiyor ki, bir dizi oyuncusu hatırı sayılır Arap dergilerine ya da internet sitelerine röportaj vermesin, haber olmasın...
İstanbul ise Arap gazetecilerin merkez üssü haline geldi. Hemen her hafta bir Arap yazı işleri müdürü ya da editörü bizim yıldızları röportaja veya kapak çekimine ikna edebilmek için İstanbul'a geliyor.
Kıvanç Tatlıtuğ, Halit Ergenç, Kenan İmirzalıoğlu, Saruhan Hünel, Meryem Uzerli, Beren Saat ve Tuba Büyüküstün ise şu sıralar Arap medyasının en gözde isimleri...
Özellikle adı 'Ortadoğu'nun Brad Pitt'i'ne çıkan Kıvanç Tatlıtuğ hakkında duyduklarım, beni şoke etti.
Arap gazeteciler ile dizi yıldızları arasındaki iletişimi sağlayan bir menajer dostum anlattı. Ünlü bir Arap dergisinin yazıişleri müdürü, geçenlerde dergi kapağı çekimi için İstanbul'a gelmiş. Kıvanç Tatlıtuğ ile randevu ayarlanmış. Türkiye'nin en ünlü fotoğrafçılarından biri de toplantıda hazır edilmiş. Yazıişleri müdürünün bir elinde kefiyeli Arap entarisi, diğer elinde içinde 50 bin lira bulunan çanta varmış.
Kıvanç'tan kapak fotoğrafı için Arap kıyafeti giymesini istemişler. Bizimki "Kesinlikle olmaz" demiş ve bir saatlik fotoğraf çekimi için teklif edilen 50 bin lirayı elinin tersiyle itmiş.
Olan, İstanbul'dan boynu bükük ayrılan yazıişleri müdürüne olmuş; ülkesine dönüşte işten kovulmuş...
Aynı menajer dostum, röportaj ve fotoğraf çekimi için Türk dizi yıldızlarına 20 ile 100 bin lira arasında teklifler geldiğini; Ortadoğu'nun, dizide oynayan ünlüler için yeni bir kazanç kapısı haline dönüştüğünü söyledi. Ne diyelim?
Ehlen ve sehlen hayırlı işler!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA