Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

'Uzun' yarışma

Rüyhan Duralı'dan bu sütunlarda çokça söz etmişliğim vardır. Televizyon piyasasının en genç ama en girişimci ruha sahip insanlarından birisidir.
Şimdi kendi ürettiği bir yarışma formatıyla TRT ekranlarında bayrak gösteriyor. Sunuculuğunu Şoray Uzun'un yaptığı Cevap Soruda yarışması hafta içi her gün TRT 1 ekranlarında yayınlanıyor.
Yarışmayı ilginç kılan, yanıtların sorulan sorunun içinde 'gizli' olması. Bizim milletin dinlediğini anlama oranı biraz düşüktür. Çünkü dinlemek yerine konuşmayı yeğleriz. Dikkatimizi; anlatılanları anlamaya bir türlü odaklayamayız.
Karşımızdaki konuşurken; biz o konuşmanın içeriğinden ziyade, daha sonra kuracağımız cümlenin hazırlığıyla meşgul oluruz.
Cevap Soruda yarışması işte bu 'dinlerken anlama' metodolijisini geliştirmeye yönelik son derece ilginç bir format.
Zaten pek çok yabancı televizyon kuruluşu, yarışmanın format hakları için bizim Rüyhan'la irtibata geçmiş bile.
Ancak Şoray Uzun'un sunuculuk performansı henüz dem tutmadı. Sanırım, formatın bir 'bilgi yarışması' olması onu geriyor.
Normal hayatta dünyanın en hazırcevap, en şakacı, en eğlenceli insanı; yarışmayı sunarken kasılıyor, bambaşka biri oluyor.
Söylemek isterim ki, bu tarz ekranda bir tek Kenan Işık'a yaraşıyor.
Bu nedenle sevgili Şoray'a, Tarkan'ın ünlü şarkısını hatırlatmakta fayda görüyorum: "Başkası olma kendin ol, böyle çok daha güzelsin..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA