Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Yerlisi yolda

Son zamanlarda belgesel programları arasındaki yeni tiryakiliğim History Channel'ın yayınladığı Amerikan Koleksiyoncuları... Program, ABD'yi minibüsleriyle gezen iki girişimci Mike ve Frank'in başından geçenleri anlatıyor.
Bizimkiler, iki akıllı ticaret adamı. İşleri; eski evlerin garajlarında ya da çiftliklerin ahırlarında unutulan ve sahipleri tarafından 'işe yaramaz' diye elden çıkarılan eşyalar arasında hazineler bulmak.
Bazen 200 dolara aldıkları 50'li yıllardan kalma bir tiyatro afişini, bu malın kıymetini bilen bir koleksiyoncuya 10 bin dolara satıyorlar. Program bir yandan işin kârlılığını ortaya koyarken, diğer yandan izleyenlere yakın Amerikan tarihini tanıtıyor.
Ama bu işten kâr elde edebilmek için Mike ve Frank kadar bilgili olmak gerekiyor. Adamlar eski gemi düdüklerinden bira kutularına, oyuncaklardan yağ şişelerine kadar neyin ne kadar değerli olabileceğini 'şıp' diye anlayıp ucuza kapatıveriyorlar.
Cuma akşamları saat 22.00 sularında Digitürk üzerinden yayın yapan History Channel'da yeni bölümü yayınlanan ve hafta içi sıklıkla tekrarlanan Amerikan Koleksiyoncuları'nı izlerken, "Neden böyle bir program Türkiye'de yapılmaz?" diye sorup duruyordum.
Bizdeki evlerin tavan aralarının, kömürlüklerinin, Bit Pazarı'na nur yağdıracak hazinelerle dolu olduğundan şüphem yoktu çünkü. Müjdeyi bizzat TRT Belgesel kanalının koordinatörü Hüdai Yılmazkan'dan aldım.
Yerlisi yoldaymış.
Merakla bekliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA