Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Top cambazı dediğin

Bu hafta Yetenek Sizsiniz'de yarışan top cambazı Eren Ahmetçioğlu'nun inanılmaz figürleri, sanırım pek çok izleyiciyi mest etmiştir.
Ben bugüne kadar yarışmada, topla akrobatik hareket yapan çok yarışmacı izledim ama Ahmet gibisini görmedim. Bir kere kendine has hareketler üretmiş. Ayrıca figürleri arasında hiçbir boşluk yok. Hareketleri birbirine öyle uyumlu bir şekilde bağlıyor ki, değme koreografları bile kıskandıracak cinsten...
Eminim, futbola uzak olanlar; yarışmalardaki top cambazlarını görünce, "Burada ne işleri var? Bu yeteneklerini sahalarda gösterseler, paraya para demezler" diyorlar ve bu durumu anlamakta güçlük çekiyorlardır. Hemen söylemeliyim ki; her cambazdan futbolcu, her futbolcudan da cambaz olmaz. Futbol; top tekniği kadar sürat, zamanlama, takım oyununa intibak, öngörü, disiplin, çalışkanlık, direnç, fizik gücü v.s. gibi pek çok yeteneğin bir araya geldiği 'özel insanların' işidir.
Ama son zamanlarda futbol piyasası başka 'cambazlıkları' da gerektirir oldu.
Yeteneklerini sezon boyunca idareli kullanıp tamamını transfer döneminde ortaya çıkarma, pazarlık yaparken yöneticiye vücut çalımı atma, menajer aracılığıyla piyasa kızıştırma, idareciler arasında kendine dayı/amca bulma, her başarısızlıkta önce teknik direktörünü satma gibi 'cambazlıkların' yoksa; top tekniğin ne kadar iyi olursa olsun, para kazanamazsın!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA